BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'de faizler yüksek!----

Türkiye'de faizler yüksek!

Türkiye'de faizler yüksek!
04 Kasım 2016 - 12:44 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'de faizlerin yüksek olduğunu söyledi

“Güçlü Sermaye Piyasaları, Güçlü Türkiye” panelinde konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “İstanbul Finans Merkezi” projesinde istenen hızın sağlanamadığını ve son aylarda projenin hızlandırıldığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin şokların olumsuz etkisini çok kısa sürede telafi edebildiğini belirten Canikli, “bankacılık sektöründen fedakarlık talep etmiyoruz, yüksek kredi faizlerinde esas önemli faktör mevduata verilen yüksek faiz” dedi ve “faizle enflasyon ilişkisinde bildiklerimizin hepsi yerle bir oldu” şeklinde devam etti.

“Mevduat faizlerinde köpük, şişkinlik var” diyen Başbakan Yardımcısı, “bizde mevduat faizlerinde aşırı rekabet kaynaklı 2-2.5 puan marj var” şeklinde görüş bildirdi. Canikli, “Fiktif varlık nerdeyse sıfır, aktif kalemimiz çok daha güçlü” dedi.

Faiz indiriminin devam etmesi lazım!

Türev piyasasının risk oluşturmayacak şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Canikli, ayrıca, otomatik BES'in yetersiz tasarruf baskısını önemli ölçüde azaltacağını vurguladı. Canikli, “varlık fonu ile ilgili çok ciddi kaynaklar ortaya çıkacak” dedi ve orta gelir tuzağını aşmak için stratejik yatırımların devreye sokulması gerketiğini işaret etti.

Kur hareketlerinin doğal olduğunu ve piyasa şartlarından kaynaklandığını belirten Başbakan Yardımcısı, merkez bankasının finans maliyetlerinin düşüşünde öncülük ettiğini söyledi. Yüksek enflasyonun dünyada birinci sıkıntı olmadığını ifade eden Canikli, “dolar kurundaki değişikliklerin sebeplerini dışarıda görmek gerekir” dedi.

Küresel finans krizi Türkiye'yi teğet geçti

Canikli, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gideceği yönündeki beklentilerin güçlenmesinin dolara değer kazandırdığını belirtti. “Ortada devalüasyon yok, yaşanan piyasa şartlarında dalgalanmadır” diyen Canikli, “TMSF'ye devredilen şirketlerle ilgili olumsuz algı büyük oranda ortadan kalktı” dedi.

Canikli, “gündemde bir seçim yok” dedi ve terörle topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ04 Kasım 2016 15:14

    faiz diye diye bir hal olduk döviz uçuyor fakirleşmek buna denir paramız pul oluyor eskiden dolar düştügünde zenginledik diye hava basardık şimdi fakirleştik acınacak hale gedik .

  • dursun aga04 Kasım 2016 15:12

    enflasyon rakamlarında aşırı indiklik mevduat faizlerinde şişkinlik var denirse doğru olur aslında parayı bankaya yatırmak paranın erimesi demek reel enflasyon birçok ana kalemde % 17 civarında

  • ismail Midiliç04 Kasım 2016 14:05

    artık siizan bu basın önünde faiz tartışmaşlarınızdan bikdik yaw yeter indireceksen indırın yoksa kesin sesinizzi artık faiz sizn genel suloganınız oldu yaw eliniz ayagını baglayanmı var hersey eliniz siiz tutan kim

  • Göktürk04 Kasım 2016 13:07

    Ülkeyi yönetemiyorsunuz.Bıktık artık yanlış politikalarinizdan.Bırakın gidin.