BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Türkiye yine mi ıskalayacak?'----

'Türkiye yine mi ıskalayacak?'

'Türkiye yine mi ıskalayacak?'
01 Ağustos 2013 - 13:42 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yükseltmesi yurt dışında da büyük yankı buldu

ABD’de borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal'de (WSJ) yer alan bir analiz, “Türkiye’nin enflasyon hedefini yeniden ıskalamaya doğru ilerlediği” görüşünü dile getirdi. Söz konusu analizde, Türkiye’de bu yıl da enflasyonun hedefin üzerinde gerçekleşmesi olasılığına vurgu yapıldı.
Gazete, Citibank’ın verilerine dayanarak Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesine başladığı 2005 ile Ekim 2012 arasındaki geçen süre içinde fiyatların kümülatif olarak yüzde 81.3 oranında arttığına, bu oranın da aynı süre için hedeflenen kümülatif yüzde 52.2 enflasyonun çok üzerinde olduğuna dikkat çekti. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın salı günü enflasyon tahminini yeniden yukarıya çekmek zorunda kaldığı, böylece Merkez’in yıl sonu beklentisinin yüzde 5.3’ten yüzde 6.2’ye çıkarıldığı hatırlatıldı.
YENİ TAHMİN “HÂLÂ ÇOK İYİMSER" GİBİ
WSJ, revize edilen tahminin de yüzde 5’lik orta vadeli hedefinin oldukça üzerinde olduğuna işaret ettiği haberinde, Standard Bank’ın yükselen piyasalar araştırma bölümü başkanı Tim Ash’ın “Bu hala çok iyimser bir tahmin gibi görülüyor” sözlerine de yer verdi.
Merkez Bankası’nın yaptığı revizyonun temelinde beklenenden yüksek petrol fiyatlarının ve liranın dolara karşı hızlı değer kaybının bulunduğunu belirten gazete, bu tempo ile Başçı’nın enflasyon hedefini üçüncü yıl ardı ardına ıskalayacağını öngördü.
Amerikan gazetesi, Türkiye’nin yüksek cari işlemler açığının ise Mayıs ayı itibariyle 53.6 milyar dolara tırmadığını, ancak son dış ticaret verilerinin beklenenden düşük bir açığı yansıttığını belirti. Ardından da buna karşın analistlerin ülkenin “küresel risk iştahına hala kırılgan” olmayı sürdürdüğü uyarılarını aktardı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet01 Ağustos 2013 14:22

    sadece teget geçer yanılırsınız okadar

  • salo195701 Ağustos 2013 14:13

    Yurt dışı işi gücü bıraktı bizimle uğraşmaya başladı,niye Türkiyenim büyüklüğünü hazmedemiyorlar,tabi içeride CHP dede bir hazımsızlık var.