BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTürkiye Sigorta zirvesinde değişim: Atilla Benli ayrıldı, yeni Genel Müdür Taha Çakmak----

Türkiye Sigorta zirvesinde değişim: Atilla Benli ayrıldı, yeni Genel Müdür Taha Çakmak

Türkiye Sigorta zirvesinde değişim: Atilla Benli ayrıldı, yeni Genel Müdür Taha Çakmak
04 Ağustos 2023 - 08:14 www.finansgundem.com

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in Genel Müdürü Atilla Benli görevinden ayrıldı. TCMB eski Başkan Yardımcısı Taha Çakmak Genel Müdür olarak atandı.

Türkiye Sigorta tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; 16 Ocak 2019 tarihi itibarıyla Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak göreve başlayan, kamu sermayeli sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesinde rol alan Atilla Benli, 3 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı. 

KAP açıklamasında Taha Çakmak’ın, 3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında düzenlenen toplantıda alınan karara göre Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürlüğü’ne gerekli izin süreçlerini müteakip atanacağı bildirildi.

3 Ağustos’ta yapılan Olağan Genel Kurulda Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Aziz Murat Uluğ, Taha Çakmak, Murat Akgüç,  Muhammed Mahmut Er, Fatma Özkul ve Murat Akbalık yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik yönetim kurulu başkanlığına Aziz Murat Uluğ, başkanvekilliğine ise Taha Çakmak atandı.

Taha Çakmak Hakkında

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümü mezunu olan  Çakmak 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası’nda Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev almıştır. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Taha Çakmak, son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Türkiye Sigorta üst yönetiminde ayrılık

 

Türkiye Sigorta'da üst düzey atama

 

Türkiye Sigorta üst yönetiminde atama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)