BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye seçimleri dünya basınında ----

Türkiye seçimleri dünya basınında

Türkiye seçimleri dünya basınında
31 Mart 2024 - 22:27 www.finansgundem.com

Türkiye 5 yıl boyunca mahalli idareleri yönetecek kadroları seçmek için sandık başına gitti. Dünya basını da bu önemli seçimi manşete taşıdı

Bugün Türkiye sandık başına giderken, oy sayım işleminin başlaması ve verilerin paylaşılmasından sonra uluslararası kamuoyundan arka arkaya haberler gelmeye başladı... Türkiye'deki son gelişmeleri aktaran yabancı gazete, TV ve haber ajansları sandıktan çıkan ilk sonuçlarla ilgili kapsamlı detayları duyurdu.

ASSOCIATED PRESS

ABD'nin önde gelen haber ajanslarından Associated Press gelen ilk sonuçları abonelerine duyurdu.

Haber ajansı "Türkiye'de muhalefet ilk sonuçlara göre yerel seçimlerde İstanbul ve diğer kritik belediyeleri kazanmaya hazırlanıyor" ifadesini kullandı.

BILD

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, "Türkiye'deki yerel seçimlerde Erdoğan, yenilme riskiyle karşı karşıya" başlığını kullandı.

Türkiye'de 61 milyon seçmenin oy kullandığını aktaran Bild, "Devlet haber ajansının aktardığına göre muhalefet İstanbul ve Ankara'daki önemli şehirlerde önde" ifadesine yer verdi. Haberde, "Oyların yaklaşık yüzde 20'sinin sayılmasının ardından, İstanbul'un görevdeki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 49,6'sını aldı. Erdoğan tarafından desteklenen rakibi ise yüzde 41,6'da kaldı. Ankara'da ise Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oyların yüzde 12,4'ünün sayılmasının ardından yüzde 56,3'lük bir oy oranına sahip oldu. Seçim Erdoğan için önemli bir duyarlılık testi olarak görülüyor, özellikle de Türkiye'de yaşayan her beş kişiden birinin yaşadığı 16 milyon nüfuslu metropol İstanbul'daki seçim" denildi.

REUTERS

İngiliz haber ajansı Reuters da ilk sonuçları kamuoyu ile paylaştı... Haberde, İmamoğlu'nun ilk açıklamalarına ve "şu anki fotoğraftan ziyadesiyle memnun" oldukları sözlerine vurgu yapıldı.

Haberde, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mansur Yavaş, büyükşehir belediye başkanlığını kazandıklarını belirterek, ilçe sonuçlarını beklediklerini duyurdu" denildi.

Reuters haber ajansı, "Analistler Pazar günü AKP'nin kötü bir performans göstermesinin Erdoğan'ın Türkiye üzerindeki kontrolünü gevşetebileceğini ve gelişmekte olan büyük ekonominin bölünmüş siyasi manzarasında potansiyel bir değişimin sinyalini verebileceğini söyledi. İmamoğlu'nun kazanması, gelecekte ulusal bir lider olacağı yönündeki beklentileri de güçlendirecektir" ifadelerine yer verdi.

BBC

İngiliz kamu kuruluşu BBC, "Türkiye seçimleri: İstanbul ve diğer şehirleri yönetmek için yapılan oylamada muhalefet önde" başlığıyla gelişmeleri aktardı.

Haberde, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi, yüksek riskli yerel seçimlerde aralarında İstanbul'un da bulunduğu ülkenin en büyük şehirlerinden bazılarında liderliği ele geçirdi. İstanbul'un 2019'da kazanan muhalif belediye başkanı Ekrem İmamoğlu şu ana kadar "çok mutlu" olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü dönem cumhurbaşkanlığını kazanmasından bir yıl sonra, büyüdüğü ve belediye başkanı olduğu şehri geri kazanmayı hedef haline getirdi" denildi.

BBC'nin haberinde, "Laik milliyetçi muhalefet de başkent Ankara'da oldukça önde. Mansur Yavaş da beş yıl önce Erdoğan'ın AKP'sinden şehri kazanmıştı. Hem Yavaş hem de İstanbul'daki partidaşı İmamoğlu 2028'de cumhurbaşkanlığına aday olabilecek potansiyel adaylar olarak görülüyor. Pazar günü İstanbul'da yapılan seçim öncesinde, mevcut belediye başkanının AKP adayı Murat Kurum'a karşı güçlü bir meydan okumayla karşı karşıya kalması nedeniyle, oylamanın çok yakın olduğu düşünülüyordu" ifadesine yer verildi.

BLOOMBERG

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, "Erdoğan'ın Partisi ilk sonuçlara göre rakibinin gerisinde kaldı" başlığını kullandığı haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardaki partisi devlet televizyonu TRT'de yayınlanan ilk sonuçlara göre yerel seçimlerde yenilgi almaya yakın" denildi.

Bloomberg, "İlk sonuçlar, Erdoğan'ın geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü kez kazanmasından bu yana zemin kaybettiğini gösteriyor. Düşüş, yüksek enflasyonun ücretlilerin satın alma gücünü erittiği büyük şehirlerde daha belirgin. Erdoğan, geçen yıldan bu yana enflasyonu dizginlemek için kredi maliyetlerinde keskin bir artışa izin verdi ve emekli maaşlarını sınırlayarak hane halkı harcamalarında yavaşlamaya neden oldu" ifadesiyle gelişmeyi aktardı.

İmamoğlu'ndan yeni açıklama: 1 milyondan fazla oy farkı var

CHP liderinden zafer sonrası balkon konuşması

Altınok'tan ilk açıklama: Vatandaşımız karar vermiştir

Ankara'da coşkulu kutlama: Yavaş'tan zafer konuşması!

İşte Ankara'da önde giden isim!

İstanbul'da seçim heyecanı! İşte sonuçlar

CHP lideri Özgür Özel: CHP yüzde 25'lik tavanı kırmıştır

İzmir'de CHP adayı Cemil Tugay'dan zafer açıklaması!

İYİ Parti'den istifa haberi!

Bingöl'de AK Parti adayı Erdal Arıkan kazandı!

İzmir'de heyecanlı yarış! Hamza Dağ mı, Cemil Tugay mı?

İftar saatinde oy saymaya devam ettiler

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)