BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Çin nükleer santral projeleri ile ilgili görüşüyor----

Türkiye ile Çin nükleer santral projeleri ile ilgili görüşüyor

Türkiye ile Çin nükleer santral projeleri ile ilgili görüşüyor
28 Mart 2019 - 15:31 www.finansgundem.com

Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li, mega nükleer santral projeleri konusunda Türk ve Çin hükümet yetkilileri arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Çin İş Konseyi tarafından düzenlenen "Türkiye-Çin Ticaret ve Yatırım Semineri"nde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geleceği konuşuldu.

Çin'den gelen bir heyet ile Türk partnerleri, yeni işbirliklerini görüşmek üzere bir araya geldiler. 

Türkiye-Çin ticaret hacmi geçen yıl 23,6 milyar dolar seviyesine yükselmişti. Türkiye'nin Çin'e ihracatı 3 milyar dolar olurken, ithalatı 21 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Türkiye'nin Çin'e verdiği dış ticaret açığını azaltmak amacıyla 2021 yılına kadar Çin'e ihracatın ve Çin'e yapılan yatırımların iki katına çıkarılması hedefleniyor. 
 
"2021'E KADAR TÜRKİYE'NİN ÇİN'E İHRACATININ 8 MİLYAR DOLARA ULAŞMASI HEDEFLENİYOR"

Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştiğini kaydeden Li, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya taşınması ve Kuşak ve Yol Projesi'nin inşa sürecinde birlikte çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Li, 2021 yılına kadar Türkiye'nin Çin'e ihracatını 8 milyar dolara, Türkiye'deki doğrudan yatırım stoğunu ise 6 milyar dolara, Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Çin'in Ankara Büyükelçisi, 50 civarında büyük ölçekli şirketin Türkiye'ye geldiğini kaydederek söz konusu şirketlerin ağırlıklı olarak altyapı ve enerji alanında faaliyet gösterdiğini fakat önümüzdeki dönemde işbirliğinin tüm sektörleri kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi. 

Çin'in Trakya bölgesinde kurulması planlanan 3. nükleer santral projesine bakışına ilişkin sorumuz üzerine ise Li, "Geçen sene Türk hükümetinin yüksek düzeyli yetkilileri ve bu alanda çalışan işadamları Çin ile nükleer santralde işbirlikleri konusunu sürdürdüklerinden bahsetmişti. Mega nükleer santral projeleri konusunda iki taraf arasındaki görüşmeler devam ediyor. Çok büyük projeler olduğu için dikkatli davranmalıyız" açıklamasında bulundu. (Ceren Dilekçi/Bloomberg HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)