BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürkiye Finans'tan bir ilk----

Türkiye Finans'tan bir ilk

Türkiye Finans'tan bir ilk
04 Temmuz 2014 - 09:26 www.finansgundem.com

Türkiye Finans, 800 milyon Malezya Ringiti (MYR) tutarında 5 yıl vadeli sukuk ihracı yaptı

Türkiye Finans, Katılım bankası, 800 milyon Malezya Ringiti (MYR) tutarında 5 yıl vadeli sukuk ihracı yapan ilk Türk kurum oldu. Bu tutar bugüne kadar yabancı kurum tarafından ihraç edilmiş en yüksek MYR işlemi olarak da ilkler arasına girdi. HSBC ve Standard Chartered Bank tarafından yönetilen ihracın Ringit yatırımcılarına getiri oranı yüzde 6 olarak belirlendi. 250 milyon dolar karşılığı Ringit üzerinden yapılan sukuk ihracının vadesi 28 Haziran 2019 olacak. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Üçüncü yurtdışı sukuk ihracımızda bir ilki gerçekleştirdik. Şu ana kadar Malezya'daki yerel yatırımcılara ülkeleri dışından bir bankanın gerçekleştirdiği en yüksek meblağlı ihraca imza attık. Dünyanın en aktif ve en büyük sukuk piyasası olan Malezya'daki ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti menşeili ihracı gerçekleştirme ayrıcalığını yaşıyoruz" dedi.

KOBİ'LERE KAYNAK

Borçlanmanın dolar cinsinden yüzde 4.70 maliyete tekabül ettiğini anlatan Gürerk, "Kaynağın ucuz finansman ihtiyacı bulunan KOBİ'lerimize ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamasını diliyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)