BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTurkishbank'ta 40'ıncı yıl heyecanı ----

Turkishbank'ta 40'ıncı yıl heyecanı

Turkishbank'ta 40'ıncı yıl heyecanı
20 Ekim 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

Turkishbank 40'ıncı kuruluş yıldönümünü istanbul'da da kutlayacak

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere'de dört banka, aracı kurum, faktoring ve iki sigorta şirketiyle hizmet veren grup kutlamaya hazırlıyor.

Grubun aktif büyüklüğü, finans sektöründe mütevazı bir rakam. 1 milyar dolar. Özkaynakları ise 100 milyon doların üzerinde. 113 yıllık geçmişe sahip gnıbun ingiltere'deki kuruluşu Turkishbank UK Ltd. bu ülkedeki ilk ve tek Türk sermayeli banka özelliğine sahip. Banka. 40'ıncı kuruluş yıldönümünü istanbul'da da kutlayacak. Grubun Türkiye'deki kuruluşu Turkishbank, 10 ilde 19 şubeyle hizmet veriyor. Anımsanacağı üzere, bankanın yüzde 40 hissesi Kuveyt kökenli National Bank of Kuwait'e atılmıştı. Turkishbank Genel Müdürü Servet Taze ile bankanın 2014 performansını konuştuk. Taze, bilançonun yüzde 25 düzeyinde büyüdüğünü söylüyor ve diğer kalenderdeki büyüme için şunları belirtiyor: "Kredilerimizi yüzde 68, mevduatımızı yüzde 36 büyüttük. Her kalemde sektörün 3 kat üzerinde büyüme sağladık. Büyümeye karşılık sorunlu kredi oranımız yüzde Tin altında ve sektörün en düşük oranına sahibiz." Ya önümüzdeki dönem? Servet Taze'nin verdiği bilgiye göre, Turkishbank'ın  uygulayacağı stratejik planda hızlı büyüme devam edecek. Taze, "Aktif müşteri sayısını artıracağız, aktif kalitesini koruyarak, sürdürülebilir kâr elde etmek istiyoruz. Öncelikli sektörlerimizde de her yıl sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi hedefliyoruz" diyor. (Ekonomist)
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)