BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell'in ortağı için şok suçlama----

Turkcell'in ortağı için şok suçlama

Turkcell'in ortağı için şok suçlama
13 Mart 2014 - 07:20 www.finansgundem.com

TeliaSonera'nın rüşvet ve kara para aklama ile ilişkili bir ön soruşturmanın parçası olduğunu duyurdu

Turkcell Mobil GSM operatörünün büyük hissesini elinde bulunduran TeliaSonera AB, Hollanda'da otoritelerin Şirket'in bu ülkede bulunan iki bağlı ortaklığının ofislerinde arama yaptıklarını, bu aramaların rüşvet ve kara para aklama ile ilişkili bir ön soruşturmanın parçası olduğunu duyurdu.

TeliaSonera yaptığı açıklamada, arama yapılan şirketlerin Özbekistan operasyonundan sorumlu olduklarını belirtirken, otoriteler ile işbirliği yaptıklarını da vurguladı.

ÖZBEK LİDERİN KIZINA SORUŞTURMA

İsviçre'deki savcılar, Özbekistan Devlet Başkanı'nın en büyük kızı hakkında "kara para aklamak" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Savcı, yaptığı açıklamada, Gülnara Kerimova'nın halihazırda dört Özbek vatandaşı hakkında yürütülen soruşturmaya dahil edildiğini belirtti.

Diğer dört kişinin 2012'den beri soruşturulduğu, ikisinin tutuklandığı fakat birkaç ay sonra serbest bırakıldığı belirtiliyor.

800 milyon İsviçre Frankı'na el kondu

Savcılık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kerimova hakkındaki soruşturmanın Eylül 2013'ten bu yana devam ettiğini söyledi ve Kerimova'nın İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında Cologny'de bulunan villasının geçen ay polis tarafından arandığını sözlerine ekledi.

İsviçre Federal Başsavcısı Michael Lauber, Cenevre günlük gazetesi Le Temps'a bir açıklama yaparak, Kerimova'nın diplomatik dokunulmazlığı sebebiyle savcıların daha önce herhangi bir adım atamadıklarını belirtti.

Yetkililer, soruşturma kapsamında toplamda 800 milyon İsveç Frankı'na (yaklaşık 2 milyar TL) el konduğunu, ancak paranın kaynağının henüz belirlenemediğini söyledi.

Soruşturmayla bağlantılı olarak Fransa'da birkaç yerde arama yapıldığı belirtiliyor.

Soruşturma aynı zamanda bir İsveç telekom firması olan TeliaSonera'nın ticari faaliyetlerini de konu alıyor. Yarı kamusal bir İsviçre-Fin şirketi olan TeliaSonera, 2012'de İsveç TV'de yayınlanan bir haberde, Özbekistan'daki 3G mobil telefon haklarını almak için aracı şirket Takilant'a 300 milyon dolar (yaklaşık 660 milyon TL) ödemekle suçlanmıştı.

TeliaSonera bu iddiaları reddettiği halde, İsviçreli savcılar olayla ilgili soruşturma başlatmışlardı.

Savcılar, Kerimova soruşturmasına ilişkin yaptıkları açıklamada TeliaSonera'dan bahsetmediler fakat soruşturmada bir İsviçre kuruluşunun, Özbek telekom piyasasında yaptığı bazı yatırımları yolsuzlukla ilişkilendirdiklerini söylediler.

BBC'ye konuyla ilgili TeliaSonera'dan gelen açıklama ise şöyle: "Biz şu anda İsviçre savcısının başlattığı bir önceki soruşturma ile ilgileniyoruz ve savcıyla işbirliği yaparak en kısa sürede çözümlenmesini umuyoruz. Kimin raporu sızdırdığını da bulmayı ümit ediyoruz. Şirketimizin yeni bir yönetim kurulu, kurulun yeni bir yöneticisi ve icra şefi var."

Gülnara Kerimova, birkaç ay önce TeliaSonera davasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halid bin Velşd14 Mart 2014 01:26

    İşşler normale girdiğinde ve hukuk işlemeye başladığında ülkemdeki tüm yolsuzlukların hesabı sorulacak inşallah. Korkmayın, titreyin!

  • devlet kuşu13 Mart 2014 08:16

    devlet başkanları, bakan ve yöneticileri neden ve nasıl bu kadar zengin oluyorlar? türkiyede de siyasete çarıkla başladığını iddia eden ve anadan babadan varlıklı olmayıp hayatı boyunca siyaset yapan, bir ara belediye başkanlığı yapıp sonra da devlet idareciliği yapanların serveti nereden gelir? bunu önleyecek kanun yok mudur? türkiyenin her yerinde il belediye başkanları neden bu kadar varlıklı olur? ya da göreve başladıktan sonra gerçekleşen servet artışları neden denetlenmez?