BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTurkcell'in kaderi bu hafta belli olacak----

Turkcell'in kaderi bu hafta belli olacak

Turkcell'in kaderi bu hafta belli olacak
28 Ocak 2013 - 11:50 www.finansgundem.com

Privy Council, Çukurova Grubu ve Altimo arasındaki Turkcell davasında Çarşamba günü karar verebilir

Turkcell'in hissedarları Çukurova Grubu ve Rus Altimo arasında şirketin yüzde 13.81 hissesinin sahipliğine ilişkin davada nihai kararı verecek olan Privy Council, dava konusundaki kararını Çarşamba günü görüşecek.
Privy Council'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, üç numaralı mahkeme salonunda görüşülecek olan davada nihai karar verilebilir. Privy Council'in vereceği karar temyiz edilemeyecek.
Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3.3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13.22'lik Turkcell hissesini 1.6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13.8'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1.7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu.
Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1.35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda davalar açmıştı.
Dava temyiz süreci sonrası, nihai kararı verecek olan Privy Council'e taşınmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)