BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell'e dava mı açılacak?----

Turkcell'e dava mı açılacak?

Turkcell'e dava mı açılacak?
11 Temmuz 2013 - 07:36 www.finansgundem.com

Turkcell hisselerine ilişkin davanın sonuçlanmasıyla beraber gözler diğer ortaklara çevrildi

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin Turkcell hisselerine ilişkin kararının hemen ardından gözlerin çevrildiği Çukurova’dan 932 milyon dolar tahsil etmek isteyen İsveçli ortak TeliaSonera’nın İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Cecilia Edström, “Seçeneklerden biri de dava açmak” dedi.
Edström, 2011’deki Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Heyeti’nin kararına dikkat çekerek, “Tahkim heyeti, TeliaSonera lehine 932 milyon dolar tazminatın faiz ve masraflarıyla birlikte ödenmesine karar verdi. Bu zamana kadar biz bunu tahsil edemedik. Kararın yerine getirilmesini takip edeceğiz. Seçeneklerden biri  de dava açmak. Şu anda ne yapacağımıza dair henüz kesin bir kararımız yok. Ama Çukurova ile iki yıldır bu konuyu görüşüyoruz. Henüz  bir mesafe kaydedemedik” diye konuştu.
CİLİV: RAKAMLAR ORTADA
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv de İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin kararına ilişkin “Rakamlar ve süreç net ortada. Diyebilecek bir şeyim yok burada” değerlendirmesini yaptı. “İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Çukurova’nın Altimo’nun elindeki rehin hisselerini almak için 1 milyar 565 milyon doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırdı. Çukurova, bu parayı bulabilirse Turkcell Holding’deki çoğunluk hissesini yeniden elde edebilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)