BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTurkcell davadan vazgeçti----

Turkcell davadan vazgeçti

Turkcell davadan vazgeçti
02 Mayıs 2013 - 08:34 www.finansgundem.com

Turkcell , Güney Afrikalı mobil telefon şirketi MTN Group aleyhine açtığı davadan vazgeçti

Turkcell ,  Güney Afrikalı mobil telefon şirketi MTN Group  aleyhine ABD ahkemesinde açtığı davadan vazgeçti.Turkcell'in kararına neden olarak, ABD Yüksek Mahkemesi'nin br süre önce aldığı bir kararın, davanın aleyhte gelişmesine yol açacağı belirtildi.
Turkcell geçen yıl Johnannesburg merkezli MTN Group aleyhine  4.2 milyar dolarlık tazminat talebiyle açtığı davada, İran'ın dha önce Turkcell'e verdiği bir mobil telefon lisansı ihalesini almak için MTN'in bu ülkede rüşvet verdiğini iddia etmişti.
Ancak Washington mahkemesi, Turkcell davasının dayanağı olan ve insan hakları temeline dayanan madde üzerine Amerikan Yüksek Mahkemesi kararının bekleneceği gerekçesiyle Ekim ayında davayı ertelemişti. üksek Mahkeme ise Nisan ayında açıkladığı kararla, şikayet konu olan bir eylemin ABD ile yakın ilişkisi yoksa, yabancı davacıların Amerikan mahkemelerinde dava açma hakkını sınırlamıştı. Trkcell'in avukatları dün mahkemeye başvurarak, Yüksek Mahkeme'nin kararı doğrultusunda davanın düşürülmesini talep ettiler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)