BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk şirketi banka alımından vazgeçti----

Türk şirketi banka alımından vazgeçti

Türk şirketi banka alımından vazgeçti
03 Aralık 2014 - 19:02 www.finansgundem.com

Euro Yatırım Holding Moldova'da banka alımı görüşmelerine son verdiğini açıkladı.

Halkbank'ın dün akşam saatlerinde Sırbistan'daki Cacanska Bank'a verdiği fiyat teklifinde mutabakata varılamadığından ihale süreci sonlandırıldığını duyurmasının ardından bir haber de Euro Yatırım Holding'den geldi.

Euro Yatırım Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada "Yapılan görüşmeler neticesinde Moldova'da banka alımı için verilen teklifin yeterli görülmemesi nedeniyle banka alımı görüşmelerine son verilmiştir" denildi.

18 yılı aşan yolculuğunda Euro Yatırım Menkul Değerler 2010 yılında Borsa İstanbul’a (BIST) kote oldu. Sigorta sektörüne de yönelen Holding, 2008 yılında Toprak Sigorta A.Ş'yi TMSF’ den satın alarak Şirketin unvanını Euro Sigorta A.Ş olarak değiştirdi.

Almanya'da Banka almıştı
2010 yılında bünyesine Euro Portföy Yönetimi A.Ş.'yi katan Holding, 2010 yılında KKTC yasalarınca Lefkoşe’de kurulan Eurocity Insurance Co. Ltd. 'yi de bünyesine kattı.

Holding aynı yıl şirketin iştiraki olarak Almanya’ da satın aldığı mevduat bankası statüsünde faaliyet gösteren Eurocity Bank A.G.'yi Euro Grup bünyesine katarak finans sektöründe Bankacılık alanında da faaliyet göstermeye başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)