BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk Kaplanı'na büyük onur----

Türk Kaplanı'na büyük onur

Türk Kaplanı'na büyük onur
31 Temmuz 2013 - 13:32 www.finansgundem.com

Aselsan'ın büyük beğeni toplayan aracı 'Kaplan' NATO tarafından o sisteme dahil edildi

Savunma sanayiinde her geçen gün daha büyük bir isim haline gelen Türkiye, Aselsan tarafından geliştirilen son robotuyla da göz doldurdu. El yapımı patlayıcı ve bombaların tespiti için geliştirilen Kaplan adlı robot, ABD’de Fort Bennings üssünde yapılan testi başarıyla geçti. Alman ve ABD’li 12 mühendisin denetiminde yapılan testte Kaplan bombanın yerini tespit ederken, ABD’nin Talon IV adlı bomba imha robotu da bombayı imha etti. NATO yetkilileri, Kaplan’ı üye ülkelerinin savunma sistemlerine dahil etme kararı aldı.
500 metreden inceleme
NATO’da insansız robotların önemine dikkat çeken uzmanlar, Irak ve Afganistan savaşlarında da robot kullanımına vurgu yaptı. Kaplan teknik özellikleri sayesinde, bomba imha uzmanlarına 500 metre uzaklıktan şüpheli gördükleri nesneleri inceleme imkanı sağlıyor. Bataryası değiştirilmeden 4 saatten fazla çalışabilen ve toplamda 15 kilometre yol alabilen mucize robot, eksi 30-artı 69 dereceleri arasında görev yapabiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)