BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank'tan ihracatçılara vadeli kur imkanı----

Türk Eximbank'tan ihracatçılara vadeli kur imkanı

Türk Eximbank'tan ihracatçılara vadeli kur imkanı
09 Kasım 2017 - 09:45 www.finansgundem.com

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım: "Başta KOBİ’ler olmak üzere bütün ihracatçılara forward (vadeli) kur sunulması için çalışmaların devam ediyor."

Türk Eximbank, ihracatçıların kur riski yönetimi için döviz forward işlemlerine başlayacağını açıkladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, başta KOBİ’ler olmak üzere bütün ihracatçılara forward (vadeli) kur sunulması için çalışmaların devam ettiğini ve bu ürünün Aralık ayı içinde ihracatçılara kar gözetilmeksizin fiyatlama yapılarak sunulacağını söyledi.

Türk Eximbank'ın açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Ülkemizde döviz kurunda son dönemde yaşanan gelişmeler ve oynaklığa bakıldığında, kur riski yönetimi hususunda ihracatçıların son derece bilinçli olmaları gerekmektedir. Kur riskini etkin yönetemeyen ihracatçıların başlangıç bütçelerinde karlı görünen işlemlerinden aleyhe kur gelişmesi nedeniyle zarar edebildiği sıkça görülmektedir. Kur riskinin yönetimi amacıyla vadeli işlemlerin kullanımının yaygınlaştırılması özellikle döviz kuru istikrarına katkı sağlayacak ve kur üzerindeki ani şokların etkisini azaltacaktır. Türk Eximbank Haziran 2011 tarihinden itibaren ihracatçıların, kur riskine karşı korunabilmelerini teminen döviz satım (put) opsiyonu ve Ocak 2015 tarihinden itibaren de döviz alım (call) opsiyonu hizmeti, yani kur riskine karşı kendilerini sigortalama imkanı sunmaktadır. "

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)