BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank'ta hedef 46 milyar dolar destek----

Türk Eximbank'ta hedef 46 milyar dolar destek

Türk Eximbank'ta hedef 46 milyar dolar destek
02 Şubat 2018 - 14:31 www.finansgundem.com

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım: 2018'de desteğimizi %17’lik bir artışla 46 milyar dolara, ihracatı destekleme oranımızı %27’ye yükselteceğiz

Türk Eximbank ile ihracatçılar arasında bir köprü oluşturacak irtibat bürolarının 8.sini Hatay’da açıldı. Türk Eximbank ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri arasında 1 Şubat 2018 Perşembe günü imzalanan işbirliği protokolü ile açılan irtibat bürosu, Hataylı firmaların hem Türk Eximbank ürünleri hakkında daha fazla, hızlı ve güncel bilgi alabilmesini, hem de Türk Eximbank’a daha kolay erişebilmesini sağlayacak.

İhracatçıya doğrudan, yerinde erişme yönünde atılan adımlar…

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım protokolün imza töreninde, göreve başladığında ihracatçılara arada diğer bankalar olmadan, doğrudan ve yerinde hizmet verme hedefi belirlediklerini, bu çerçevede öncelikle bir tanıtım atağına başlayarak ihracatçılar ile sık sık bir araya geldiklerini belirtti. Tanıtım atağı sürerken Türk Eximbank’ın şubeleşme yönünde ihtiyaç duyduğu altyapı ve organizasyonla ilgili radikal değişikliklerin 2017’de gerçekleştirildiğini bu değişime 2018 yılında da devam edeceklerini vurgulayan Adnan Yıldırım, bu değişikliklerin sonucunda 2017 yılında Adana, Bursa, Denizli, Konya, Kayseri, Antalya, İstanbul Avrupa ve Gebze şubelerini açarak şube sayısını 11’e, irtibat bürosu sayısını ise son açılan Hatay ile birlikte 8’e yükselttiklerini belirtti.

İhracatçılarımız Türk Eximbank ile daha fazla pazara, daha güvenli, alıcılarına daha uzun vadelerle ihracat yapabileceklerdir…

Genel Müdür Adnan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yeni şubelerimiz ve bu irtibat büroları aracılığıyla bir yandan Bankamızı ihracatçılarımıza daha iyi anlatabileceğiz. Diğer yandan da ihracatçılarımızın bize erişimini kolaylaştıracağız, çünkü irtibat bürolarımız bilgilendirme dışında başvuru evraklarının iletilmesinde de aracılık yapacaklar. Bu vesile ile Hataylı firmalar, ihracatın finansmanı alanında Bankamızın sunduğu düşük maliyetli kredi ve alacak sigortası imkanlarından faydalanarak, daha rahat, güvenli ve istikrarlı bir finansman ortamında ticaret yapma imkanına kavuşacak. Bu irtibat büroları sayesinde firmalarımızın ihracata yönelmelerinin avantajları konusunda farkındalıklarının artması da sağlanacak.”

Genel Müdür Yıldırım, atılan bu ve benzeri adımların ihracatçıyla birlikte ve doğrudan çalışma yönünde belirlenen kapsamlı bir stratejinin parçaları olduğunu vurgulayarak büyük Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları ve İhracatçı Birlikleri ile benzer işbirliği protokollerinin gündemde olmaya devam edeceğini belirtti.

2018 yılsonu hedefi her 100 dolarlık ihracatın 27 dolarında Türk Eximbank’ın izinin olması

Türk Eximbank’ın değişim ve dönüşüm yönünde attığı her adımın, daha fazla ihracatçıya daha çok destek verme hedefinde ilerlemesine katkı sunduğunu belirten Adnan Yıldırım sözlerine şu şekilde son verdi: “2017 yılında ihracatçılarımıza 39,3 milyar dolarlık finansman desteği vererek ihracatın %25’ine katkı sağladık. 2018 yılında ise bu desteğimizi %17’lik bir artışla 46 milyar dolara, ihracatı destekleme oranımızı da %27’ye yükselteceğiz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)