BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTürk CEO’ya ‘Sen batırdın’ davası ----

Türk CEO’ya ‘Sen batırdın’ davası

Türk CEO’ya ‘Sen batırdın’ davası
03 Aralık 2012 - 07:04 www.finansgundem.com

İngilizler’in ünlü spor otomobil üreticisi ile Türk kökenli eski yöneticisi karşı karşıya geldi

İngiltere’nin efsanevi spor otomobil üreticisi Lotus, Türk kökenli eski CEO’su Dany Bahar’ı ‘berbat’ yönetimle suçlayarak, şirketin parasını kullanarak lüks bir hayat sürdüğü gerekçesi ile dava ediyor. Emre Özpeynirci’nin Hürriyet’teki haberine göre 4 milyon dolarlık davaya sebep olan gerekçeler ise Bahar’ın yönetimde olduğu sürece kuaför, ev tadilatı, özel kullanım için helikopter ve jet kiraları gibi harcamalarını bile şirkete yaptırarak usülsüzlük yapması. İngiliz Lotus’u satın alan MalezyalıDRB-Hicom Haziran ayında kötü yönetiminden ötürü Bahar’ı görevinden almıştı.
Görevde olduğu süre boyunca lüks olarak nitelendirilebilecek kişisel harcamalarını şirket kasasından yaptığı iddia edilen Bahar bu yolla özel jet ve helikopterler kiralayarak yaptığı 2 milyon dolara aşan seyahat masraflarını, en ucuzu 5 bin dolar olmak üzere 10 adet kol saatinin ve hatta kuaför masraflarını bile Lotus’un üzerine yıkmakla  suçlanıyor.
Danny Bahar Lotus’u yeniden kâr eden bir şirket haline getireceği umuduyla yılda yaklaşık 1,9 milyon dolarlık bir maaşla şirketin başına getirilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)