BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk bayrağına geçene teşvik geliyor----

Türk bayrağına geçene teşvik geliyor

Türk bayrağına geçene teşvik geliyor
20 Eylül 2016 - 10:39 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sahibi Türk olduğu halde yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili bir düzenleme hazırlıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sahibi Türk olduğu halde yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, bu kapsamda gemi ve yatların Türk bayrağına geçmeleri halinde vergisel avantajlar sağlanacağını söyledi.

‘BİZİ ÜZÜYOR’

Tüfenkci, sahibi Türk vatandaşı olan ancak vergi yükü nedeniyle yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’yla çalışma yürüttüklerini belirtti. Tüfenkci “Özellikle sahibi Türk olan yat ve gemilerin birtakım vergisel dezavantajlardan dolayı yabancı bayrak çekmesi bizi üzüyordu. Hem Türkiye’nin vergi kaybına neden oluyordu hem de uluslararası arenada varlığımız noktasında sıkıntılar oluşturuyordu. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla, bu yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz” diye konuştu.

YILDA 200 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır’da bu ay başında açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve destek hamlesiyle bölgeye önemli yatırımlar yapılacağını belirtti. Tüfenkci “Yılda 10 fabrika yaparak bunu kiraya vereceğiz. Burada yılda yaklaşık 200 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağını düşünüyoruz”dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)