BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları tek haneli büyüme dönemine girdi----

Türk bankaları tek haneli büyüme dönemine girdi

Türk bankaları tek haneli büyüme dönemine girdi
09 Nisan 2013 - 11:31 www.finansgundem.com

Standard & Poor's'un (S&P) Bankacılık Analisti Göksenin Karagöz, değerlendirmelerde bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Bankacılık Analisti Göksenin Karagöz, Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.
Bankaların kredi büyümesi ile mevduat büyümesinin eşleşmediğini söyleyen Karagöz, "Türkiye'nin ürettiğinden fazla harcaması tasarrufları sınırlıyor" dedi.
Kredilerdeki büyümenin dikkate alınması gerektiğine dikkat çeken Karagöz, Türk bankalarının tek haneli büyüme dönemine girdiğini sözlerine ekledi.
Karagöz, bankacılık sektörünün aktif kalitesinin gayet makul düzeyde olduğunu söyledi ve "Bankaların aktif kalitesindeki iyileşme büyümeyle paralel gelişecek" dedi.
Türkiye'de faizlerin halen o kadar yüksek olmadığını söyleyen Karagöz, düşük faiz ortamının bankalara henüz negatif yansımasının olmadığını belirtti.
Bankaların kredi kartları konusunda daha sorumlu davranması gerektiği uyarısında bulunan Karagöz, "Bankacılık sektörünün taşıdığı açık pozisyon oldukça makul düzeyde" dedi.
Karagöz, Türk bankalarındaki maliyet artışının gelişmiş ülkelerin altında olduğunu kaydetti ve "Güney Kıbrıs'ta alınan karar beklenmedik birşeydi. Güney Kıbrıs'ta olanların etkilerini değerlendiriyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)