BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜRGEV’e verilen arazi kime ait----

TÜRGEV’e verilen arazi kime ait

TÜRGEV’e verilen arazi kime ait
22 Aralık 2013 - 10:47 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan ve ailesinin faaliyetleriyle yakından ilgilendiği TÜRGEV'in kuracağı üniversite ve açtığı yurtlarla ilgili iddialar Meclis'e taşındı

Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan’ın genel kurul, kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulu üyesi olduğu (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) TÜRGEV’in İstanbul’da İbn-i Haldun Vakıf Üniversitesi kurmasına ilişkin tasarı TBMM’ye gönderildikten sonra basında bazı iddialar gündeme geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Eminönü’ndeki bir araziyi, içindeki tarihi binalar ve eserlerle beraber 49 yıllığına TÜRGEV’e kiraladığı iddiası da bunlar arasında. İstanbul’da yürütülen büyük rüşvet operasyonunda da TÜRGEV’e para aktarıldığı iddiası gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Nur Serter, 2 ayrı soru önergesi vererek, Başbakan Erdoğan’a şunları sordu:

ARSANIN BEDELİ

“TÜRGEV’in kuracağı üniversitenin arsası Vakıflar Genel Müdürlüğüne mi aittir? Arsa, TÜRGEV’e verilmiş midir? TÜRGEV’in kuracağı üniversitenin arsası kime aittir? TÜRGEV kaç lira bedelle bu arsayı almıştır? TÜRGEV’in kuracağı, İbn-i Haldun Vakıf Üniversitesi’nin arsası nerede bulunmaktadır?”
Serter, İçişleri Bakanı Güler’e yönelttiği soru önergesinde de, Fatih Belediyesi’nin, 8 bin metrekare arsa üzerine yaptırdığı Mevlanakapı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdunu, 25 yıl süre ile bedelsiz olarak belediye meclisi kararıyla TÜRGEV’ve devrettiğini, TÜRGEV’in  12 öğrenci yurdunun olduğu resmi internet sitesinden anlaşıldığını bildirdi.
Önergede yanıtı istenen sorular
Önergede yurtlarn isimlerini sıralayan Serter, şu soruları sordu:
“ TÜRGEV’e ait öğrenci yurtları bedelsiz olarak AKP’li belediyelerden mi alınmıştır? TÜRGEV tarafından kendisine ait olduğu belirtilen yurtların, asil sahibi olan gerçek/tüzel kişi ya da kişiler kimlerdir? Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın genel kurul üyesi olduğu TÜRGEV’e yurt binalarını edinirken ayrıcalık tanınmış mıdır? Belediyelerden bedelsiz yurt binası alan başka bir vakıf var mıdır?” (Meltem ÖZGENÇ  / Hürriyet)

 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb22 Aralık 2013 16:14

    Demirel'in Koç'a bilabedel verdiği dünya kadar ormanlık arazi kimin malıydı? Bugün bu soruları soran sen, dün neden sus pus oldun? Ne oldu birden konuşmayı mı hatırladın!!!