BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıTüketicide bilinç yok----

Tüketicide bilinç yok

Tüketicide bilinç yok
13 Ekim 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kartlarını kullanan tüketiciler için önemli açıklamalarda bulundu

Meclis’te bekleyen Tüketici Kanun Tasarısı’nın kredi kartlarını kullanan tüketiciler için önemli haklar getirdiğini söyleyen Bakan Yazıcı, “Tasarının yasalaşmasıyla bankalar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunacaklar” dedi.
ÇIKARLARI KORUYACAK
Düzenlemenin tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak açısından önemli bir adım olduğunu dile getiren Bakan Yazıcı, “Artık bankaların tüketiciden faiz dışında komisyon ve masraf gibi isimler altında aldığı ücretler, BDDK tarafından belirlenecek” diye konuştu. Bankaların temerrüt hali de dahil olmak üzere tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulamayacağını ve sözleşmede şartların tüketici aleyhine değiştirilemeyeceğini kaydetti.
BİLİNÇSİZ KULLANIM
Yazıcı, şöyle konuştu: “Tüketiciden kendisine sunulan mal veya hizmet kapsamında haklı olarak yapılmasını beklediği ve sözleşmeyi düzenleyenin yasal yükümlülükleri arasında yer alan edimlerle sözleşmeyi düzenleyenin menfaati doğrultusunda yapmış olduğu masraflar için ek bir bedel talep edilemeyecek. Ancak tüketicinin ekonomik çıkarlarının etkin korunmasını sağlamak açısından yasal düzenlemeler önemli yer tutmakla birlikte tüketicilerin bilinçli olması bir o kadar önemlidir. Son yıllarda ülkemizde kredi kartları kullanımında büyük bir artış olduğu, kredi kartlarının bilinçsizce kullanıldığı önemli bir gerçektir. Artık BDDK’nın yeni düzenlemesiyle kartla ilgili sorunlar ortadan kalkar.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan13 Ekim 2013 11:56

    tüketicide bilinç yok sanki o kartı verende var .devlette var sanki o kartlar olmasa hiç kimse vergi vermez bunu bilmiyormu onun için önce maaşlar artmalı yasakla bir şey çözülmez.