BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTTNET koşmaya başlayacak----

TTNET koşmaya başlayacak

TTNET koşmaya başlayacak
14 Şubat 2013 - 13:17 www.finansgundem.com

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, TTNET 360 vizyonuyla Türkiye'de yeni bir dijital evren açacaklarını söyledi

AYSUN GÖKSU - ANTALYA
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yeni dönemde TTNET’in, 360 yaklaşımı ile internet tabanlı tüm dijital platformlarda daha güçlü bir şekilde var olmayı hedeflediğini açıkladı. Hızlı internet erişim teknolojileri sunarak müşterilerine dijital dünyanın kapılarını açtıklarını belirten TTNET Genel Müdürü, bu hizmeti, internet bağlantısının ötesine taşıyarak hayata değer katacak çözümler sunacak dijital bir ekosisteme odaklanacaklarını ifade etti.
 Antalya’da bir basın toplantısı düzenleyen TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, şirketin yeni dönemine damgasını vuracak stratejilerini açıklarken, TTNET’in yeni vizyonunu “Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360” olarak adlandırdıklarını belirtti. Kaya, yeni vizyon doğrultusunda müşterilerinin tüm hayatını çevreleyen geniş bir dijital evren oluşturacaklarını,dijital içerik oluşturmada daha aktif olacaklarını, Türkiye’de e-ticaretin gelişmesi daha fazla çalışacaklarını ve TTNET’in e-ticarete açılan kapı olmasını hedefleyen yeni bir proje hazırladıklarını söyledi. Kaya, fiber internetin yaygınlaşması için de yatırımların süreceğini kaydetti.
“YENİ MÜŞTERİ EVRENİ”
TTNET’in iletişim ve eğlence şirketi olarak sadece internet servis sağlayıcısı olmaktan çıkıp müşterilerinin hayatına daha fazla değer katacak geniş bir ürün yelpazesi oluşturduğunu belirten Abdullah Orkun Kaya, TTNET’in internet servis sağlayıcısı olarak dünyada ilk 10’da ve Avrupa’da ilk 5’te yer alarak bu alanda en büyük şirketlerden biri olduğunu söyledi. Kaya, TTNET’in dijital platformlar ile teknolojik dönüşümün öncüsü olduğunu ifade ederek “TTNET internet erişim hizmetlerinin yanı sıra Tivibu, PlayStore, TTNET Müzik, Sosyal Tivi, Netdisk, TTNET Kitap, TTNET Vitamin, TTNET İşyerim gibi servisleriyle ülkemizde dijital dönüşümün öncüsü olmuş bir şirket. Sadece 'İnternet Servis Sağlayıcısı' olmanın ötesine geçen bu yaklaşımı daha da güçlendirmek, müşterilerimizin hayatında daha fazla yer almak için yola çıktık. Müşterilerimiz ile daha yakın olacağımız ‘Yeni Bir Dijital Evren’i tasarlıyoruz. Bu vizyona, Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360 diyoruz” şeklinde konuştu.
“ARTIK BİR MÜŞTERİ ÜÇ MÜŞTERİ ANLAMINA GELİYOR”
TTNET’in son verilerle abone sayısının 6 milyonun üzerinde olduğunu hatırlatan Kaya “PC ve tablet penetrasyonunun artmasına biz de katkıda bulunuyoruz. Penetrasyonun artmasıyla internet kullanımı da artacak ve bu şekilde büyüyen pazarda biz de daha fazla müşteri kazanacağız. Ayrıca artık bir müşteri bizim için birden fazla müşteri anlamına geliyor. Çünkü bir müşteriye 3-4 değişik kanalda ürün ve hizmet sunuyoruz. İnternet hizmeti yanı sıra ses ve TV hizmeti sunuyoruz. Bu durumda bizim için bir müşteri enaz üç müşteri anlamına geliyor” dedi. 
“DİJİTAL YOLLAR KURULDU ARTIK KOŞMA ZAMANI”
Abdullah Orkun Kaya, TTNET’in, internet tabanlı tüm dijital platformlarda daha güçlü bir şekilde var olacağını ve TTNET 360 yaklaşımıyla müşterilerin hayatını çevreleyecek dijital platformlar ve çözümler üreteceklerini belirtti. Abdullah Orkun Kaya, “TTNET 360 vizyonu ile dijital dünyayı sahiplenmeyi hedefliyoruz. Bunu söylem olarak değil, hayata geçireceğimiz iş ortaklıklarıyla, adım atacağımız yeni dijital iş alanlarıyla, kuracağımız işbirlikleriyle gerçekleştireceğiz. Türkiye’de internet kullanımı çok önemli seviyelere ulaştı. Artık, internet kullanımını değere dönüştürmeliyiz. Dijital yollar kuruldu. Artık bunların üzerinde koşma zamanı” dedi. Bugüne kadar güçlü bir takımla çok önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Abdullah Orkun Kaya, "Yeni projelerimiz ile dijital inovasyon hedefliyoruz. TTNET ailesi olarak yeni projelerimiz ile 2013 yılına çok hızlı başladık.Artık planlama aşamasını çoktan geçtik. Yeni projelerimiz ya test aşamasına geldi ya da imzalanmak üzereler" diye konuştu.
“E-TİCARET ALANININ GELİŞMESİNE STRATEJİK KATKI YAPACAĞIZ”
Yeni dönemde TTNET’in e-ticaret alanında daha etkin olacağını ve stratejik işbirlikleri geliştireceğini ifade eden Abdullah Orkun Kaya, çok yakında hizmete sunacakları yeni projelerden örnekler verdi. Kaya, “Yapacağımız stratejik işbirlikleriyle e-ticaret alanına adım atacağız. Hem kendi servislerimizin online satışında ivme kazanacağız hem de müşterilerimiz için e-ticarete açılan kapı olacağız. Dijital ödeme ve tahsilat sistemleri alanında yeni çözümleri müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Daha fazla ve farklı cihaz seçeneğini sizlerle buluşturacağız. Bulut teknolojileri üzerinden bireyler ve kurumlar için yeni platformlar oluşturmaya devam edeceğiz. Fiber İnternet önceliğimiz olmaya devam edecek.Fiber internette abone sayımız 220 bin adete ulaştı. Fiber İnternet’le sunabileceğimiz servisler çeşitlenecek ve portföyümüz genişleyecek. Altyapı ne kadar güçlenirse bizim de yenilikçi servislerimiz de o kadar artacak” şeklinde konuştu.
“E-TİCARETE AÇILAN KAPI OLACAĞIZ”
E-ticaret alanındaki projelerle bu alana tek başına sahiplenmek ve e-ticaret alanında rakip olmak gibi bir yaklaşım benimsemediklerini vurgulayarak “Bu konuda dünyanın önde gelen şirketleriyle işbirliklerimiz olacak. Genç girişimcilerimize de destek vereceğiz. Türkiye’den alibaba.com gibi bir dünya şirketi neden çıkmasın. Stratejik işbirliklerimizle e-ticaretin daha da gelişmesini amaçlarken, ilk önceliğimiz de kendi satışlarımızı online cephede daha arttırmak olacak. TTNET sonuç olarak Türkiye’nin e-ticarete açılan kapısı olacak. Bu konudaki projemizi yakında duyuracağız” dedi.
“TÜM TELEVİZYONLARI AKILLI TV YA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Temeli, dijital çözümlerin bir parçası olmaya ve müşterilerin hayatına daha fazla katkı yapmaya dayanan 360 vizyonu kavramı hakkında bir başka örnek daha veren Abdullah Orkun Kaya sözlerine şöyle devam etti:
 “Çok yakın zamanda başlayacağımız uygulamayla tüm televizyonları akıllı–smart televizyonlar haline getireceğiz. Televizyonlara adeta beyin nakli yapacağız. Sunacağımız ‘Media Player’ cihazlarını kullanan herkes ‘Tivibu Smart TV’ uygulamasıyla zengin dijital içeriklere erişebilecek. Bu ve benzeri çözümlerle yeni dijital müşteri evreninin kapılarını daha geniş kitlelere açmayı hedefliyoruz.”
“SOBEE BİRLEŞMESİ SİNERJİ YARATACAK"
Yeni dijital evreni her geçen gün genişleteceklerini belirten TTNET Genel Müdürü Kaya, TTNET 360 vizyonunu destekleyen önemli bir güncel gelişmeyi de toplantıda paylaştı. Kaya, Türk Telekom Grubu şirketi Sobee’yi, TTNET bünyesine katmak için süreci başlattıklarını belirtti ve “Bu birleşmenin TTNET‘in 360 vizyonu çerçevesinde önemli bir sinerji yaratacağına inanıyoruz. TTNET, 1000’in üzerinde oyunu müşterilerine sunduğu Playstore oyun mağazası ile oyun sektörünün içinde. SOBEE birleşmesi dijital içerik alanındaki iddiamızı daha da güçlendirecek” dedi.
 Türkiye'de dünyaya örnek olacak birçok dijital iş fikri olduğunun altını çizen Abdullah Orkun Kaya,“ Yeni dijital müşteri evrenini iş ortakları ile beraber inşa etmek istiyoruz. Birçok farklı sektörden iş ortağıyla beraber çalışarak mevcut ürün ve hizmetlerini, hayal ettikleri çözümleri dijital ortama taşıyacağız. Attığımız adımlarda yanımızda zaman zaman dünya devlerini, zaman zaman da yeni isimleri, girişimcileri, gençleri göreceksiniz” diye konuştu.
“İNTERNETTE ORTALAMA HIZLAR ARTTI,FİYATTA İSE DÜNYA ORTALAMASI DÜZEYİNDEYİZ”
TTNET Genel Müdürü Kaya,internet hızı yanı sıra ürün ve hizmet fiyatları ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, "İnternete bağlanma hızında Türkiye giderek daha iyi bir noktaya geliyor. Ortalama hız neredeyse iki misli artmış durumda. Türkiye internet servisinde dünya ortalaması civarında bir fiyat düzeyine sahip. OECD ile net limitsiz paketlerle kıyaslama yaptığımızda OECD ortalamasını yakaladığımızı görüyoruz. Yani ne ucuz ne de pahalı bir noktadayız,tam ortalamayı yakaladık. Giderlerimizle ilgili bir hesap yaptığımızda olmamız gereken bir yerde duruyoruz. Kimi zaman pazarı büyütmek için yaptığımız kampanyalarla da daha düşük fiyatlı teklifler veriyoruz" dedi. Kaya, Fatih Projesi’nin de Türk Telekom Grubu olarak önemli bir tarafı olduklarını belirterek, TTNET’in bu konuda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)