BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'un ekibinde ikinci skandal!----

Trump'un ekibinde ikinci skandal!

Trump'un ekibinde ikinci skandal!
06 Ekim 2017 - 10:22 www.finansgundem.com

ABD Sağlık Bakanı Tom Price'ın istifasının ardından Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in de seyahat masrafları mercek altında...

ABD Sağlık Bakanı Tom Price'ın kişisel seyahatlerinde kamuya ait jetleri kullanması nedeniyle gelen eleştiriler nedeniyle istifa etmesinin ardından ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin de benzer bir durumla karşı karşıya.

The New York Times'ta yer alan habere göre, Hazine Bakanlığı Başmüfettişliği tarafından yürütülen inceleme sonucunda Bakan Mnuchin'in Mart ayından bu yana 7 kez askeri jetle uçuş yaptığı ve bunların 800 bin dolar ek maliyet yarattığı anlaşıldı.

Mnuchin'in göreve geldikten sonra 9 kez yapacağı seyahaler için askeri jet talep ettiği ve bunlardan 7'sinde askeri jetlerin ABD'li bakanın kullanımına sunulduğu belirtildi. Eşiyle birlikte Avrupa'da yapacağı balayı için jet talep eden Mnuchin, daha sonra bu talebini geri çekti. Mnuchin, bu ay sonunda Ortadoğu'ya yapacağı ziyaret için de askeri jet talep etti. 

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in seyahat harcamaları, Ağustos ayında eşi Louise Linton'un yaptığı bir Instagram paylaşımı sonrasında dikkat çekmişti. Eşinin Fort Knox'taki altın madenlerini ziyaret edeceği seyahate katılan Linton, Instagram'da seyahat ettikleri askeri uçakla birlikte bir fotoğraflarını paylaşmıştı.

Paylaşım sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekerken, birçok kullanıcı Mnuchin ve eşinin 'güneş tutulmasını' izlemek için Kentucky'i ziyaret ettiği yorumunda bulunmuştu. Başmüfettişliğin raporunda, bu seyahatin 26 bin 900 dolara mal olduğu belirtildi ancak seyahatin amacının 'güneş tutulması' olduğuna dair bir kanıt bulunamadığı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, eleştirilere yanıt olarak Bakan Mnuchin'in telefon konuşmalarını gizli hattan yapabilmek için askeri jet kullandığını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)