BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTrump'tan 'YouTube' talebi!----

Trump'tan 'YouTube' talebi!

Trump'tan 'YouTube' talebi!
25 Ağustos 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

ABD eski başkanı Donald Trump, 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'nda yaşanan şiddetin ardından kendisini platformlarından men eden teknoloji şirketlerine karşı yasal mücadelesini güçlendiriyor.

Söz konusu haberi ilk veren The New York Post'a göre pazartesi günü Trump, Google'a açtığı davada tedbir talebinde bulundu ve şirketin, eski başkanın YouTube kanalını en azından geçici olarak açmaya zorlanmasını istedi.

Independent Türkçe'deki habere göre; Eski başkan, davasında söz konusu yasağın örneğin bu platformlar üzerinden ürün reklamları yaparak para toplama şansını elinden aldığını, dolayısıyla gelecekte potansiyel olarak yeniden aday olma kabiliyetine onarılamaz bir zarar verdiğini iddia etti.

The New York Post'a göre Trump'ın avukatları önümüzdeki haftalarda Facebook ve Twitter'a karşı benzer davalar açmayı planlıyor. Trump şu anda üç platformdan da men edilmiş durumda ve Facebook bu yıl eski başkanın yasağını en az 2023'e kadar uzatmaya karar vermişti.

The Independent, eski başkanın davası hakkında yorum talebiyle Google'a ulaştı.

Eski Trump yönetiminin üyeleriyle bağlantılı ve eski başkana davasında yardımcı olan Önce Amerika Politikası Enstitüsü'ne (America First Policy Institute) bağlı Anayasal Dava Ortaklığı'nın (Constitutional Litigation Partnership) genel müdürü, The New York Post'a YouTube ve diğer şirketlerin “şartlarını, hizmetlerini ve topluluk standartlarını tutarsız bir şekilde uyguladığını” iddia etti.

Davada ayrıca eski başkan üzerindeki yasak ve Meclis Başkanı Nancy Pelosi gibi kongre üyesi Demokratlar'ın teknoloji şirketlerine eski başkanı platformlarından kaldırmaları için uyguladığı iddia edilen baskıya dair Trump ve destekçilerinin inandığı komplo teorisinin de bahsi geçiyor.

Google'ın ana şirketi Alphabet'in CEO'su Susan Wojcicki mart ayında eski başkanın kanalının "şiddete teşvik etme riski nedeniyle halen askıya alınmış halde olduğunu" ve gerçek dünyadaki çatışma riski azalırsa engelinin kaldırılacağını söylemişti.

Başkan, 6 Ocak'ta Kongre Binası'na yapılan saldırıdan önceki günlerde ve saldırı sırasında sosyal medyayı kullanış biçimi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Trump, Beyaz Saray yakınlarındaki bir mitingde ve sosyal medyada 2020 seçim yenilgisinden sorumlu olduğunu söylediği seçim sahtekarlığı, Demokratların yürüttüğü komplolar ve oylama makineleri hakkında yanlış bilgilendirme iddialarıyla destekçilerini defalarca kışkırtmıştı.

Saldırı gerçekleşirken Trump, destekçilerine seslenmekten büyük ölçüde kaçınmış ve saldırı başladıktan sonra yalnızca şiddeti durdurmaya yönelik içi boş sözler sarf etmişti.

Biden'a ateş püskürdü! Trump'tan zehir zemberek Afganistan açıklaması

 

YouTube, ana sayfada siyasi içerikli reklamları yasakladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)