BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan şaşırtıcı açıklamalar----

Trump'tan şaşırtıcı açıklamalar

Trump'tan şaşırtıcı açıklamalar
11 Şubat 2024 - 17:12 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı, Pensilvanya'daki kampanya çalışmalarında bazı şaşırtıcı açıklamalarda bulundu



ABD Ulusal Tüfek Derneği'nin (National Rifle Association/NRA) cuma günü Pensilvanya'nın Harrisburg kentinde düzenlediği Büyük Amerikan Açık Hava Fuarı'nda, destekçilerinden oluşan bir kalabalığa hitap eden eski ABD Başkan Donald Trump, bir göçmenin buzdolabı çaldığını görmesi ve yeniden başkan seçilmemesi halinde eyaletin adının değiştirileceğini iddia etmesi de dahil bazı şaşırtıcı yorumlarda bulundu.

Etkinlik Trump'ın kampanya sürecinde Pensilvanya'daki ilk durağı oldu.

Trump yeniden seçilmezse Pensilvanya'nın adının değiştirileceğini iddia etti

Kalabalığa seslenen Trump, "Kasımda kazanmak zorundayız" dedi.

Yoksa Pensilvanya olmayacak. Adını değiştirecekler. Pensilvanya'nın adını değiştirecekler.

Trump'ın bu sözleri söylerken kimi kastettiği belli değil. Eski ABD Başkanı, aslen tarihi figürlerin isimlerini taşıyan bina ve simge yapıların isminin değiştirilmesine yönelik kararları da eleştirdi.
Son yıllarda bazı kurumlar, konfederasyon liderlerinin ismini taşıyan okulların adını değiştirme yönünde çaba sarf ediyor. Örneğin Virginia'nın Richmond şehrindeki birkaç okulun ismi, bir zamanlar konfederasyona liderlik etmiş kişilerin isimlerini taşımayacak şekilde değiştirilmişti

Trump "Ben bile bunun güvenli olduğunu düşünüyordum" dedi.

Abraham Lincoln ve George Washington'ın isimleri artık tehlikede.

Trump başkanlığı sırasında silahlarla ilgili "hiçbir şey yapmamakla" övündü

NRA etkinliklerinde yaptığı konuşmalarda Trump, silah haklarıyla ilgili tartışmalı yorumlar yapmaktan çekinmiyor. Eski ABD Başkanı, örgütün nisanda düzenlediği bir etkinlikte kitlesel silahlı saldırıların "silahlarla ilgili bir sorun olmadığını" söylemişti.

Öte yandan eski başkan cuma günü kalabalığa "4 yıl boyunca hiçbir şey olmadı ve üzerimde silahlarla ilgili büyük bir baskı vardı" dedi.

Trump sözlerine şöyle devam etti:

Biz hiçbir şey yapmadık. Boyun eğmedik. Ve biraz boyun eğerseniz bu sadece başlangıç olur. Gerisi çığ gibi gelir.

Trump sınır anlaşmasını sona erdirdiğini itiraf etti

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçiler önceki günlerde, yüksek düzeydeki sınır geçişlerini azaltma ve ülkenin iltica sistemini sıkılaştırması amacıyla 118 milyar dolar kaynak sunacak, iki partinin hazırladığı sınır güvenliği anlaşmasını engellemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Trump'ın eleştirmesinden sonra yasa tasarısında hızla geri adım atmıştı. Tasarının kabul edilmemesi Ukrayna savaşına verilecek ek mali desteği de belirsizliğe itti.

Trump, "Sanırım sona erdirdik" dedi.

Bence sona erdi ama bunu asla bilemezsiniz çünkü kötü yasa tasarıları her zaman geri döner çünkü bu adamlar kötü tasarılardan çok para kazanıyor.

Daha sonra Trump, göçmenlerin yasal temsiline harcanan para miktarından şikayet etti.

Eski başkan "Ülkemize gelen yasadışı göçmenleri temsil etmeleri için avukatlara milyonlarca, on milyonlarca dolar veriyorlar" dedi.

Bu inanılır gibi bile değil.

Ulusal Göçmen Adalet Merkezi'ne göre göçmenlerin avukat tutacak parası yoksa mahkemenin atadığı bir avukat tarafından temsil edilme hakları yok.

Trump "geçen gün" bir göçmenin buzdolabı çaldığını gördüğünü söyledi Eski ABD Başkanı "Dükkana dalıp televizyonlarla çıkıyorlar" dedi.

Yani geçen gün bir tanesini buzdolabıyla çıkarken gördüm. 'Epey güçlü bir adam' dedim.

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre göçmenlerin hapse girme ihtimali ABD doğumlu beyazlara göre yüzde 30 daha düşük. Ayrıca 1880'den beri, birinci kuşak göçmenlerin hapse girme ihtimali ABD yurttaşlarına kıyasla daha düşük. (Independent Türkçe)

Trump'tan NATO tehdidi

 

Biden, Senato'da takılan sınır güvenliği paketi sonrası Trump'ı işaret etti

 

Trump: Başkan olursam Powell'ı görevden alacağım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)