BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın 'dokunulmazlık' başvurusu reddedildi----

Trump'ın 'dokunulmazlık' başvurusu reddedildi

Trump'ın 'dokunulmazlık' başvurusu reddedildi
06 Şubat 2024 - 22:11 www.finansgundem.com

ABD Temyiz Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'ın '2020 Başkanlık seçim sonuçlarına müdahale' suçlamasıyla yargılandığı davada 'başkanlık dokunulmazlığı' olduğu iddiasını reddetti

ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, eski başkan Donald Trump'ın hakkındaki suçlamalara karşı 'başkanlık dokunulmazlığı' olduğu yönündeki başvurusunu sonuçlandırdı.

3 yargıcın bulunduğu mahkeme panelinin oy birliği ile aldığı kararda, "Bu ceza davasının amacı açısından, eski Başkan Trump, diğer herhangi bir suçlu sanığın tüm savunmalarında olduğu gibi vatandaş Trump haline geldi. Başkan olarak görev yaptığı sırada onu korumuş olabilecek herhangi bir idari dokunulmazlık artık onu bu kovuşturmaya karşı koruyamıyor" ifadeleri paylaşıldı.

“DAVRANIŞLARINDAN SORUMLU”

Kararın yayımlandığı 57 sayfalık metinde, eski Başkan Trump’ın federal ceza hukukuna karşı gelmek için herhangi bir yasal takdir yetkisine sahip olmadığı ve davranışlarından dolayı mahkemede sorumlu olduğuna vurgu yapıldı.

Metinde, "Hem eski Başkanlara yönelik federal cezai kovuşturmalara karşı kategorik bir savunma olarak hem de özellikle bu davaya uygulanması açısından dokunulmazlığın 3 potansiyel dayanağını da reddediyoruz" ifadesine yer verildi.

Trump: Başkan olursam Powell'ı görevden alacağım

 

Trump davasında 'uygun olmayan romantik ilişki' detayı

 

Trump'ın kampanyası 19 milyon dolar topladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)