BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump davasında 'uygun olmayan romantik ilişki' detayı----

Trump davasında 'uygun olmayan romantik ilişki' detayı

Trump davasında 'uygun olmayan romantik ilişki' detayı
03 Şubat 2024 - 03:33 www.finansgundem.com

ABD eski Başkanı Trump'ın '2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi' suçlamasıyla yargılandığı davada enteresan gelişme... Davayı açan bölge savcısı ile davaya bakan hakim arasında ilişki iddiası doğrulandı

ABD eski Başkanı Donald Trump’a yönelik "2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi" suçlamasıyla Georgia eyaletinde dava açan Fulton County bölgesi Başsavcısı Fani Willis, hakkındaki, davaya bakan bir savcı ile girdiği "uygunsuz romantik ilişki" iddialarını doğruladı.

ABD'de Fulton County bölgesi Başsavcısı Fani Willis, Trump soruşturması için işe aldığı Nathan Wade adlı savcı ile aralarında “kişisel bir ilişki" olduğunu teyit etti.

DAVA SEYRİNDE 'ROMANTİK İLİŞKİ' DETAYI

Willis ve Wade, iddialar üzerine açılan dava için mahkemeye sundukları yazılı savunmada, Trump soruşturması sırasında “mesleki birlikteliğimiz ve dostluğumuzun yanı sıra kişisel bir ilişki de geliştirdik” ifadelerini paylaştı.

Bu olayın devam eden Trump davası sürecini etkilememesi gerektiğini öne süren Willis, bu ilişkiden dolayı herhangi bir şahsi finansal çıkar da elde etmediğini savundu.

Willis, iddiaların medyanın ilgisini çekmekle birlikte Trump hakkında açılan davadan kendisinin "diskalifiye edilmesi için yasal dayanak oluşturmadığını" ve “herhangi bir mali veya kişisel çıkar çatışması olmadığını” öne sürdü.

Davaya bakan yargıç, Willis ile Wade'i 15 Şubat’ta mahkemede sözlü ifade vermeye çağırdı.

Georgia’daki “2020 seçim sonuçlarına müdahale girişimi” davasında eski Başkan Donald Trump ile birlikte yargılanan 18 kişiden biri olan Michael Roman, Başsavcı Willis’in “romantik ilişkisini” mahkemeye taşıyarak kendilerine açılan davanın düşürülmesini talep etmişti.

''UYGUN OLMAYAN ROMANTİK İLİŞKİ''

Roman, Willis'in, Wade ile girdiği "gizli ilişkinin kamuoyunu dolandırmaya yönelik bir eylem" olduğunu savunmuş, Wade'e yapılan ödemelerden Willis’in de “kişisel olarak faydalandığını” öne sürmüştü.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi de Willis hakkındaki "uygun olmayan romantik ilişki" iddiaları hakkında inceleme başlatarak, Willis’ten bu konuda ve Trump davasını kapsayan hususlarda belge talebinde bulunmuştu.

Willis, Yargi Komites' Başkanı Jim Jordan'ı, Trump'ın yargılanmasını engellemeye çalışmakla suçlayarak, söz konusu talebi "açık bir eyalet ceza soruşturmasına haksız ve yasa dışı bir müdahale" olarak nitelendirmişti.

Willis hakkındaki iddialar nedeniyle Trump da Georgia’daki davanın düşürülmesi gerektiğini savunmuştu.

Trump'ın vergi kayıtlarını ifşa eden kişiye 5 yıl hapis cezası

 

Donald Trump, 83 milyon dolar tazminat ödeyecek

 

Trump'ın "zarar tazminatı" davası başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)