BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Ayasofya kararından memnuniyetsiz----

Trump Ayasofya kararından memnuniyetsiz

Trump Ayasofya kararından memnuniyetsiz
24 Temmuz 2020 - 10:35 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence ile bir araya gelen Amerika Başpiskoposu Elpidoforos, Türkiye'nin Ayasofya kararını görüştü. Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararından duyduğu "memnuniyetsizliği" dile getirdiği söylendi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence ile bir araya gelen Amerika Başpiskoposu Elpidoforos, Türkiye'nin Ayasofya kararını görüştü. Görüşmede Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararından duyduğu "memnuniyetsizliği" dile getirdiği söylendi.

Washington'da Pence ile yaptığı 30 dakikalık toplantı sonrası, kendisinin Beyaz Saray’da olduğunu öğrenen Trump’ın isteğiyle oval ofiste görüşen ikili, bugün ibadete açılacak olan Ayasofya’nın durumu hakkında konuştu.
 
Fener Rum Patrikhanesi'nin yetki alanı içinde bulunan Amerika Başpiskoposu Elpidoforos, görüşme sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Trump ve Pence ile bir araya gelerek, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden duyduğumuz dehşeti ve dini özgürlükler konusundaki kaygılarımızı iletebildiğim için çok memnunum" ifadelerini kullandı.

'Trump Türkiye'deki azınlıklar için endişeli'
Görüşmede Ayasofya’nın ibadete açılmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği belirtilen Trump’ın ayrıca Türkiye'deki azınlıkların dini özgürlüklerinin korunması konusundaki endişesini de dile getirdiği söylendi.

Bu sırada ABD Başkan Yardımcısı Pence ise görüşme sonrası attığı twette, "ABD, Ayasofya’nın farklı inançlara sahip insanlar için bir ilham ve yansıma kaynağı olarak erişilebilir kalması çağrısında bulunan Yunan Ortodoks Kilisesi ile beraberdir" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda, Danıştay'ın Ayasofya'ya müze statüsü verilmesini öngören 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaline karar vermesine yönelik kararının ardından ilk uluslararası tepki Rus Ortodoks Kilisesi ve Yunanistan'dan gelmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)