BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTPAO, Azerbaycan ve Hazar'dan dünyaya açılıyor----

TPAO, Azerbaycan ve Hazar'dan dünyaya açılıyor

TPAO, Azerbaycan ve Hazar'dan dünyaya açılıyor
17 Mayıs 2014 - 15:16 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre TPAO'ya uluslararası şirketler kurma, 100 milyon dolar bulundurma yetkisi verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) bağlı olarak kurulan Turkish Petroleum Overseas Company Limited'in (TPOC) faaliyetlerinde düzenlemeye gidildi.Bakanlar Kurulunun, TPAO'nun Yurt Dışında Şirketler Kurması ve Kurulmuş Şirketlere İştirak Etmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar, TPAO'nun Azerbaycan ve Hazar Bölgesinde ortak olduğu projeler kapsamında temin edeceği petrolü dünya pazarlarına ulaştırmak için projeler hazırlamak, ticarette bulunmak amacıyla yurt dışında yabancı devlet mevzuatına göre faaliyet gösterebilecek şirketler kurmasını içeriyor. 

Yapılan değişiklikle, karara, TPAO'ya bağlı olarak kurulmuş olan TPOC şirketine ilişkin hususlar eklendi. Nominal sermayesi 500 milyon dolar olan şirkete, ödenmemiş sermayeye mahsuben yapılacak aktarımlar her yıl için ilgili yılın genel yatırım ve finansman programında öngörülen hedeflere uyumlu olarak gerçekleştirilecek.

Şirket, faaliyetlerinin devamı için yurt dışında 100 milyon dolara kadar para bulundurabilecek. (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)