BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ bürokratına rüşvet davası----

TOKİ bürokratına rüşvet davası

TOKİ bürokratına rüşvet davası
23 Nisan 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

Bir inşaat firması sahibinden rüşvet alırken suçüstü yapılan Şenol Coşkun hakkında dava açıldı

Bir inşaat firması sahibinden rüşvet alırken suçüstü yapılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Eksik İşleri Tamamlama Komisyonu Başkanı Abdülmuttalip Kılınç ve komisyon üyesi muhasebe uzmanı Şenol Coşkun hakkında dava açıldı. Hürriyet'ten Nurettin Kurt'un haberine göre, hazırlanan iddianamede, tutuklu iki şüphelinin “zincirleme olarak irtikap suçunu” işlemekten 17.5 yıla kadar hapsi istendi.
KIRMIZI IŞIKTA OPERASYON
Bir inşaat firmasının sahibi olan Önder Özhan, savcılığa başvurarak TOKİ’de görevli Kılınç ve Coşkun’un kendisinden rüşvet istediğini bildirdi. Özhan, dilekçesinde, “İnşaat yapmama karşılık hakedişlerimi almak için sürekli rüşvet veriyorum. Şu ana kadar 60 bin liranın üzerinde ödeme yaptım, ama önüne geçemedim. Artık rüşvet vermeyi kabul etmediğim için hakedişlerim ödenmiyor. Zor duruma düştüm” dedi. Bunun üzerine soruşturma başlatan savcılığın talimatı üzerine polis, Özhan ile temasa geçti. Seri numaraları alınan 15 bin lirayı iki ayrı sarı zarfa koyan Özhan, 24 Ocak’ta Çukurambar’da bir kafede Kılınç ve Coşkun ile buluştu. Kılınç ve Coşkun, bulundukları ortamın kalabalık olması nedeniyle Özhan’dan getirdiği paraları arabada vermesini istedi. Özhan, iki isme paraları verdikten sonra arabadan indi. Kılınç ve Coşkun, parayı aldıktan sonra arabayla bir kilometre gitmeden kırmızı ışıkta kendilerini takip eden polis ekipleri tarafından durduruldu.
Arabada yapılan aramada seri numaraları alınan paralar ele geçirilirken Kılınç ve Coşkun tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan Savcı Veli Dalgalı, iddianame düzenledi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, iki bürokratın Türk Ceza Yasası’nın 250 maddesi uyarınca zincirleme olarak irtikap suçunu işlemekten cezalandırılması istendi. İki isim, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)