BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTMSF'den şok açıklama!----

TMSF'den şok açıklama!

TMSF'den şok açıklama!
20 Mayıs 2013 - 15:05 www.finansgundem.com

Show TV ve BMC'ye el koyan TMSF bugün önemli bir açıklama daha yaptı Karamehmet'in haciz kıskacında olduğu ortaya çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 62 ve 79 uncu maddeleri uyarınca listede belirtilen borçluların mal, hak ve alacaklarının borca yetecek kadar kısmına haciz konulmasına karar verildiği bildirdi.
Listeye göre, Çukurova Holding ve Mehmet Emin Karamehmet 984,2 milyon TL borçlu görünüyor. Cuma günü Show TV ve BMC'ye el koyan TMSF'nin yaptığı açıklama iş dünyası ve borsada şok etkisi yarattı. BİST, açıklama sonrası Turkcell ve Kaplamin hisselerini geçici olarak işleme kapattı. Kulislerde Karamehmet'in en değerli varlığı olarak Turkcell gösteriliyor ancak Karamehmet'in elinde kalan son yüzde 13'lük Turkcell payı Rus Altimo şirketine rehinli ve bu da İngiltere'de dava konusu olmuş durumda, yargılama sürüyor.
Bu arada Karamehmet'in ortağı olduğu Kaplamin şirketinin hisseleri de borsada geçici olarak işleme kapatıldı. Saat 15:00 itibariyle işleme açılan Turkcell hisseleri yaklaşık yüzde 1 değer kaybederek 11.85 TL oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)