BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTMSF'den Bank Asya için yeni açıklama----

TMSF'den Bank Asya için yeni açıklama

TMSF'den Bank Asya için yeni açıklama
04 Şubat 2015 - 15:04 www.finansgundem.com

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bank Asya'ya ve hissedarlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), dün akşam Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

TMSF bugün bu karara yönelik bir açıklama yaptı. TMSF yaptığı açıklamada bu kararının neden gece yarısı alındığına dair sebepleri de açıkladı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve  Denetleme Kurulu’nun (BDDK) aldığı karara istinaden, Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili tedbir alınmak zorunda kalındığını belirterek, "Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili alınan tedbirler, söz konusu kanunun 18. maddesinin 5. fıkrasına dayanmakta olup, banka yapısının şeffaf olmasını ve denetlenebilmesini amaçlamaktadır" açıklamasında bulundu.

TMSF, zamanında gerekli tedbirler alınmadığı için, 2001 krizinde bankaların battığı, vatandaşların mağdur olduğu, bankacılık sektörünün ve Türkiye ekonomisinin büyük zarar gördüğü hatırlanacak olursa, alınan tedbirlerin öneminin daha iyi anlaşılacağı uyarısında bulundu.

TMSF'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) aldığı karara istinaden, Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili tedbir alınmak zorunda kalınmıştır.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Zamanında gerekli tedbirler alınmadığı için, 2001 krizinde bankaların battığı, vatandaşların mağdur olduğu, bankacılık sektörünün ve Türkiye ekonomisinin büyük zarar gördüğü hatırlanacak olursa, alınan tedbirlerin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu, hem Türkiye’nin yaşadığı büyük bankacılık krizlerinden ders alınarak, hem de Avrupa Birliği müktesebatına uyum programının gereği olarak, 2005 yılında yürürlüğe girmişti. Asya Katılım Bankası A.Ş ile ilgili alınan tedbirler, söz konusu kanunun 18. maddesinin 5. fıkrasına dayanmakta olup, banka yapısının şeffaf olmasını ve denetlenebilmesini amaçlamaktadır.

Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müşterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiği tedbirler alınmış ve Asya Katılım Bankası A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü değiştirilmiştir.

Asya Katılım Bankası A.Ş hissedarlarının, müşterilerinin ve bankacılık sektörünün hiçbir sıkıntı yaşamaması için, yeni  görevlendirmeler gece yarısı yapılmıştır.
Her biri alanında uzman, daha tecrübeli isimlerin yönetmeye başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş, daha güçlenmiş olarak, bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)