BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTinkoff Bank'tan yatırımcılarına kötü haber----

Tinkoff Bank'tan yatırımcılarına kötü haber

Tinkoff Bank'tan yatırımcılarına kötü haber
27 Şubat 2023 - 09:30 www.finansgundem.com

AB'nin uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Tinkoff Bank, euro cinsinden yatırım işlemlerini askıya alıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Avrupa Birliği (AB)'nin 10’uncu yaptırım paketine dahil ettiği Rusya’nın en büyük özel bankalarından Tinkoff, bireylere sunduğu yatırım hizmeti Tinkoff Investments üzerinden gerçekleşen euro cinsinden işlemleri geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Menkul kıymetler yatırım uygulamasında AB yaptırımları nedeniyle 27 Şubat’tan itibaren euro cinsinden tüm ticaret işlemleri askıya aldığını bildiren Tinkoff, açıklamasında, “27 Şubat 2023’ten itibaren euro cinsi ticaret işlemleri askıya alınmıştır. Euro, bankanın sunduğu yatırım hizmetlerinde likit enstrüman listesinden çıkarılmıştır. Bununla birlikte bankamatik ve mobil uygulamada hesaptan euro cinsinden para çekme işlemleri mümkün olacaktır” denildi.

Gazetemru'nun haberine göre banka, AB yaptırımlarının Rusya içerisinde bankanın verdiği hizmetleri etkilemediğine vurgu yaparken, hisse senetlerine sahip olan bireysel yatırımcıların fonlarının bloke edilmeyeceği garantisi verdi.

Ayrıca, Rus menkul kıymetleri ile işlemlerin her zamanki gibi hafta sonlarında da çalıştığını açıklarken, ancak hafta sonları yabancı menkul kıymetlerle yapılan işlemlerin geçici olarak askıya alındığını da ekledi.

Yatırım hizmeti için yeni şirket kurulacak

Tinkoff, ruble cinsinden tüm yatırım hizmetlerinin her zamanki gibi çalıştığının altını çizdiği açıklamasında, Yabancı para birimi cinsinden menkul kıymetlerde ticaretin yeniden başlamasına kadar dolar cinsinden işlemlerin askıya alınacağını, bu süre boyunca, bu yatırımlardan komisyon alınmayacağını vurgularken, AB yaptırımları sonrası alınan kararla yeni bir şirket kurulacağını, Tinkoff Yatırım Hizmetleri uygulamasına alternatif  ve yaptırımlardan etkilenmeyecek yeni bir hizmetin yakın zamanda müşterilere sunulacağını duyurdu.

Banka, üç hafta içinde Tinkoff Investments’daki tüm varlıklarını müşteriler için sorunsuz bir şekilde yaptırım uygulanmamış yeni bir şirkete devredecek.

En büyük 10 Rus bankasının kayıpları açıklandı

 

AB'den Rus bankasına yaptırım gelebilir

 

AB ülkeleri anlaştı: 3 Rus bankasına yaptırım

 

Rus bankası yaptırımlara daha fazla dayanamadı

 

İngiltere, Rus bankasına yaptırım kararından vazgeçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)