BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB'den Rus bankasına yaptırım gelebilir----

AB'den Rus bankasına yaptırım gelebilir

AB'den Rus bankasına yaptırım gelebilir
13 Şubat 2023 - 12:20 www.finansgundem.com

Amerikan basınına göre yeni yaptırım paketi çerçevesinde AB’den Rus bankası Alfa-Bank’a yaptırım gelebilir.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası uygulanan yaptırımlar artarak devam ediyor. Amerikan gazetesi Politico, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’na yakın yetkili ve diplomatlara atıfta bulunduğu haberinde AB’nin yeni yaptırım paketine dört Rus bankasını dahil edebileceğini öne sürdü.

Yeni mali yaptırımların Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa-Bank’ı da içereceğine vurgu yapılırken,  gazetenin muhataplarına göre, Rusya’dan Avrupa’ya kauçuk ve bitüm ithalatı ile inşaatta kullanılan kamyon ve makineler başta olmak üzere bazı malların ihracatına da yasak getirilmesi düşünülüyor.

Gazetemru'nun haberine göre, ek kısıtlamaların askeri amaçlar için kullanılabilecek elektronik bileşenlerin ihracatını etkileyebileceği tahmin edilirken, yetkililerin yayına aktardığı üzere, yeni pakette Rusya’da elmas ithalatının yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Politico gazetesi, AB’nin kişisel yaptırımları da genişleteceğini açıklarken, haberinde “Polonya, Baltık Devletleri, Almanya ve Fransa  tarafından önerilen yaklaşık 130 örgüt ve kişi yeni yaptırım paketinde yer alacak. Bunlar arasında Rus askeri komutanlığının temsilcileri, Rusya tarafından daha önce Ukrayna’ya ait yeni bölgelerdeki pozisyonlara atanan yetkililer ve Russia Today yayın kuruluşuyla birlikte Rus gazeteciler de yer alacak” ifadelerini kullandı.

Yaptırım listelerinde özellikle Wagner askeri şirketi ve onunla bağlantılı yabancı ülkelerde faaliyet gösteren şirket ve bireyler de yer alacak.

Şubat ayı başında konuşan Avrupa Komisyonu (AK) Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’da askeri operasyonun yıldönümü olan 24 Şubat’tan önce Rusya’ya karşı 10’uncu yaptırım paketini uygulamaya koymayı planladıklarını bildirmişti.

Kiev’de bulunan Von der Leyen’in açıklamalarına atıfta bulunan Fransız haber ajansı Agence France-Presse, Avrupa Komisyonu Başkanı’nın Rusya’nın Ukrayna’da 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı askeri operasyonun yıldönümü öncesi Avrupa Birliği’nin (AB) 10’uncu yaptırım paketini uygulamaya koyma niyetinde olduğunu söylediğini aktardı.

Von der Leyen, mevcut dokuz yaptırım paketinin Rusya ekonomisini büyük ölçüde zara uğrattığını söylerken, sadece tavan fiyat mekanizmasının Moskova’ya günlük 160 milyon euroya mal olduğunu iddia etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Ukrayna’yı AB’nin ortak gaz alım platformuna katılmaya davet etti.

Rus bankacılık sektörü 2022'yi karla kapattı

 

AB'den Rusya'ya 10 milyar euroluk yaptırım

 

ABD'den Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına destek olan ağa yaptırım

 

Rusya'ya ekonomik yaptırımlar 6 ay daha uzatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)