BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTikTok'a tepki: Kedi videosu yüzünden iş yapamıyoruz----

TikTok'a tepki: Kedi videosu yüzünden iş yapamıyoruz

TikTok'a tepki: Kedi videosu yüzünden iş yapamıyoruz
28 Mart 2023 - 12:28 www.finansgundem.com

Çin kaynaklı sosyal medya programı TikTok'a bir tepki de Norveçli mühimmat üreticisinden geldi. TikTok'un veri merkezi nedeniyle üretim yapamadıklarını belirten firma, "Ukrayna'ya daha fazla havan mermisi gönderemiyoruz" açıklamasında bulundu

Eylül 2016’da Çinli ByteDance tarafından uygulamaya konulan ve kurucusu milyarder Zhang Yiming'in kişisel servetini 45 milyar dolara yükselten TikTok uygulamasına tepkiler durmuyor. TikTok Ceo'su Shou Zi Chew'in ABD Kongresi'nde sert eleştirilere muhatap olmasının ardından Norveçli mühimmat üreticisi Nammo dan da tepki geldi. Nammo, çok fazla elektrik tüketen TikTok veri merkezi nedeniyle kapasite artıramadığını bildirdi.

Kısmen Norveç devletine ait olan ve güneydeki Hamar bölgesinde yer alan şirketin yöneticisi Morten Brandtzaeg, Financial Times'a yaptığı açıklamada "Kedi videosu deposu yüzünden kaydetmek istediğimiz büyümenin engellenmesinden endişeleniyoruz" dedi.

Brandtzaeg, Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle havan mermisi talebinin normale kıyasla 15 kat arttığını belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de geçen haftaki açıklamasında Ukrayna ordusunun günde 4 bin ila 7 bin havan mermisi harcadığını belirtmişti.

Kiev yönetimine destek için kendi üretimlerini artırmak istediklerini söyleyen Brandtzaeg, TikTok'un yeni inşa edilen veri merkezi binasının bölgedeki elektrik kaynaklarının ek kapasitesini dahi
kullanarak bunu imkansız hale getirdiğini savundu.

Hamar bölgesinin elektrik dağıtımcısı Elvia da TikTok'un enerji artırımı için Nammo'dan önce başvuru yaptığını ve santralin halihazırda tam kapasite çalıştığını bildirdi. Firma ek kapasite sağlanmasının vakit alacağı bilgisini paylaştı.

TikTok ise Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen gazetelerinden Guardian'ın yorum talebine yanıt vermedi.

Çin merkezli ByteDance şirketine ait TikTok, özellikle veri hırsızlığı iddiaları ve platformun Çin Komünist Partisi'yle (ÇKP) muhtemel bağlantıları nedeniyle bir süredir mercek altında.

TikTok CEO'su Shou Zi Chew, 23 Mart'ta ABD Kongresi'nde verdiği ifadede, platformun ÇKP'yle bağlantısı olmadığını ve veri hırsızlığı yapılmadığını savunmuştu.

BK hükümeti, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu da çalışanların telefonunda TikTok kullanmasını yasaklamıştı.

Sosyal medya platformu, söz konusu iddialarla zedelenen imajını yeniden sağlamlaştırmak için Avrupalı kullanıcıların verilerinin yerel merkezlerde depolanması amacıyla yeni tesisler kurulacağını bildirmişti.

Öte yandan bu veri merkezleri yoğun elektrik tüketimiyle de gündemde. Avrupa Komisyonu'nun verilerine göre 2030'a kadar Avrupa Birliği'ndeki toplam elektrik tüketiminin yüzde 3,2'si bu tesislere ait olacak. Söz konusu oran, 2018'dekine kıyasla yüzde 18,5'lik artışa denk geliyor. (Independent Türkçe)

TikTok'un CEO'sunun çocukları TikTok kullanmıyor

 

TikTok CEO'su: Suçlamalara ilişkin kanıtınız yok

 

İngiltere ve İskoçya'dan TikTok yasağı

 

Norveç'te TikTok ve Telegram yasaklandı

 

Bir ülkeden daha TikTok’a yasak

 

Bir ülkeden daha TikTok'a darbe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)