BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTicaret savaşları endişe yaratıyor----

Ticaret savaşları endişe yaratıyor

Ticaret savaşları endişe yaratıyor
28 Haziran 2018 - 22:13 www.finansgundem.com

ABD'nin Çin ve AB'ye karşı açmış olduğu ticaret savaşı Fed başkanları tarafından yakından izleniyor

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, ticaret anlaşmazlığına ilişkin endişelerinin bulunduğu bölgedeki işletmelerin üzerinde artan bir biçimde yük olduğunu söyledi. Bullard, "Büyük endişe duyduğumu söylemeliyim. Ekonomi bütün taraflarıyla etkilendi, ancak tarımın etkilendiği büyük bir gerçek" dedi.

Bullard ayrıca bulunduğu bölgedeki bazı tedarikçilerin gümrük vergisine tabi olmasalar bile bunu bahane ederek fiyat yükselttiğini ifade etti.

Bloomberg'e röportaj veren Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic iş dünyası liderlerinin ticaret savaşı ihtimaline karşı derin endişe duyduklarını kendisine aktardıklarını söyledi.

Bostic, "İş dünyasında ticaret savaşına ilişkin büyük endişe hakim ve bütün sektörlere yayılıyor. Bu bence herkesin maruz kaldığı bir his. Ben de çok endişeli hissesiyorum" dedi.
Bu yıl bir tane daha faiz artışı yapılması taraftarı olan Bostic, "Hızlı faiz artışı, büyük ihtimalle hedeflerin aşılmasına neden olacaktır" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)