BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTHY'den merak edilen o soruya yanıt!----

THY'den merak edilen o soruya yanıt!

THY'den merak edilen o soruya yanıt!
12 Nisan 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “Biz sendikayı masaya bekliyoruz, tiyatro oyunu içinde olmayız." dedi

Türk Hava Yolları’nda esen grev rüzgarı nedeniyle endişelenen iş dünyası ve havayolu kullananları rahatlatan haber THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’dan geldi.
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Topçu “Grev olsa dahi bizim seferlerimize ve müşterilerimize verdiğimiz hizmette hiçbir aksilik yaşanmayacaktır” dedi. Hava-İş Sendikası, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde THY yönetimiyle uzlaşma sağlanamaması nedeniyle alınan grev kararını, önceki gün THY Genel Müdürlük binasına asmıştı. STAR’a konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yaşananları tiyatro olarak değerlendirdi. Ortada henüz grev diye birşeyin olmadığını, yalnızca grev kararının asıldığını belirten Topçu “Sendikanın grev kararını 6 gün içinde bize bildirmesi lazım. Biz de bu durumda gerekli çalışmayı yaparız” dedi.
Türkiye’ye zarar verir
Sendika ile masaya oturmaya hazır olduklarını söyleyen Topçu “Biz sendikayı masaya bekliyoruz, böyle bir tiyatro oyunu içinde olmayız. Olası bir grevde THY personelinin bu oyuna uyacağını düşünmüyorum” dedi. Topçu, şunları söyledi: “Biz çok geniş bir aileyiz. Grev olsa dahi bizim seferlerimize ve müşterilerimize verdiğimiz hizmette hiçbir aksilik yaşanmayacaktır. THY Türkiye’yi dünyada temsil eden bir marka. Yaşanan süreç Türkiye’ye zarar verebilir. Böylesine yükselen bir değer üzerine karalama kampanyası yapmak THY ve Türkiye’ye yapılan en büyük kötülüktür” diye konuştu.
305 eski çalışan için geri adım yok
Grev kararını asan Hava-İş’in Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, THY ile anlaşmazlık yaşanan konuların sözleşmedeki idari maddeler ve geçen yıl işten çıkarılan 305 THY işçisinin geri alınmasından kaynaklandığını belirtmişti. Yağcı’nın “305 personel konusunda adım atılırsa çözüm çok kolaylaşır” yönünde önceki gün yaptığı açıklamayı Topçu’ya sorduk. THY’nin halen 16 bin çalışanı olduğuna dikkat çeken Hamdi Topçu “Sendika ile 16 bin çalışanın hakları için masaya oturacağız. Sendikanın direttiği 305 eski çalışan için asla geri adım atmayız” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)