BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTenreyro: Enflasyona erken müdahale işsizliği hızlandırırdı----

Tenreyro: Enflasyona erken müdahale işsizliği hızlandırırdı

Tenreyro: Enflasyona erken müdahale işsizliği hızlandırırdı
06 Temmuz 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası'ndan Tenreyro, enflasyona erken müdahalenin istihdamda büyük kayıplara neden olabileceğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Silvana Tenreyro, enflasyona erken müdahale etmelerinin istihdamda kayba, işsizlik oranında en son 1990'larda görülen seviyelere geri dönülmesine yol açabilecek olduğunu savundu. Tenreyro, hiç kimsenin ekonomiyi vuran şokların büyüklüğünü öngöremediğini öne sürdü.

"Hayal edilebilen en büyük şok ile karşı karşıya kalmak bizi şok etti" diye konuşan Tenreyro, "Sadece pandemi değil, ancak savaş ve arzı etkileyen yeni COVID dalgaları bizi şok etti. Bunları şok diye tanımlıyorum, çünkü öngörülemediler" dedi.

Tenreyro, "Eğer yetkililer bu şokları öngörebilselerdi, bunları telafi etmek için faizleri erkenden artırırlardı ve pandeminin yol açtığı kapatmalarla uğraşan ülkede büyük bir resesyon yaratılır, enflasyon da orta vadede hedefin altında olurdu. İşsizlik oranı da iki haneli rakamlara, yüzde 10'un üzerine çıkardı" değerlendirmesini yaptı.

BoE'nin elindeki varlıkların satılmaya başlanması büyük bir ekonomik etki yapmaz

Tenreyro ayrıca, Banka'nın ekonomiyi desteklemek için uygulanan parasal genişleme politikası ile satın alınan 800 milyar GBH büyüklüğündeki devlet tahvillerinin satılmaya başlanmasının ekonomiye büyük bir etkisi olmayacağını savundu. BoE'nin faiz oranının ekonomiyi yönetmek için ana araç olmaya devam edeceğini belirtti.

Tenreyro, "Parasal genişlemenin sona erdirilmesinin, ekonomiye kayda değer bir etkisi olmasını beklemiyoruz. BoE'nin elindeki tahvil portföyünün küçültülmeye başlanmasından şu ana kadar ele ettiğimiz deneyim, kayda değer etki olmayacağı beklentimiz ile tutarlı" dedi.

İngiltere'de konut piyasası çöküyor mu?

 

Yüksek enflasyon en çok İngiltere’yi vuracak

 

İngiltere'de istifaların ardından yeni bakanlar atandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)