BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTeminatlı kredi piyasasında olumsuz seyir----

Teminatlı kredi piyasasında olumsuz seyir

Teminatlı kredi piyasasında olumsuz seyir
12 Ekim 2022 - 10:39 www.finansgundem.com

İngiliz finans piyasalarında yaşanan çalkantı Wall Street'in niş ürünlerinden biri olan teminatlı kredi yükümlülük piyasasını da vurdu.

Bankalar tarafından risk yükünden kurtulmak için kullanılan yapılandırılmış bir ürün olan teminatlı kredi yükümlülüğü (CLO) piyasası İngiltere piyasalarında yaşanan çalkantı ve sterlindeki düşüşten olumsuz etkilendi.

Niş bir ürün olan CLO'lar tüm dünyada İngiltere'de Döviz ve tahvil piyasasındaki çalkantı sonrası sigorta ve fonlar gibi yatırımcılar tarafından tercih ediliyor.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, analistler, birçok yatırımcının teminat tamamlama çağrısı için CLO'larda satışa geçtiğini ve menkul kıymetin fiyatlarının gerçek değerinin altına indiğini bildirdi. Bazı ABD'li yatırım fonlarının da inanılmaz pazarlıklarla CLO'ları satın aldığı belirtildi.

"En sert satış baskısı"

CLO alanında uzman olan Eagle Point Credit Management'ta Yönetici Ortağı Tom Majewski "Bu gördüğüm en sert satış baskısıydı. Eagle Point 5 Ekim'e kadarki 1 haftada yaklaşık 80 milyon dolarlık CLO satın aldı. Bu normalin 2 misli bir rakam." diye konuştu.

Wall Street Journal verilerine göre, son haftalarda sigortacıların ve emeklilerin ellerinde tuttuğu CLO'larda işlem hacmi Mart ve Nisan 2020'den beri en yükse seviyeye çıktı.

CLO fiyatları 2020'den beri en düşük seviyeye inmiş, geçen hafta ise toparlanmıştı.

Analistler, İngiliz yatırımcıların satışlarının kurumsal tahvil, hisse senedi piyasaları ve ipoteğe dayalı menkul kıymetleri de vurduğunu belirtti.

Sterlini düşüren açıklama

 

BoE, geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)