BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE, geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlanıyor----

BoE, geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlanıyor

BoE, geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlanıyor
12 Ekim 2022 - 07:55 www.finansgundem.com

BoE, bankacılara geçici tahvil alımlarını uzatacağı sinyalini verdi. Bankalar ile BoE arasındaki özel görüşmelerde tahvil alım programının Cuma gününden öteye uzatılabileceği işaretlerinin verildiği öne sürüldü

İngiltere Merkez Bankası (BoE) 14 Ekim Cuma günü tamamlanacak olan geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlandığı konusunda bankacılara sinyal verdi.

FT'nin 3 kaynağa dayandırarak verdiği haber, BoE Başkanı Andrew Bailey'in dün yaptığı tahvil alımlarına Cuma gününden sonra devam etme niyetleri olmadığını açıklamasının ardından geldi. 

Kaynaklar, Boe Başkanı Bailey emeklilik fonlarını "destek sona ermeden önce 3 gününüz kaldı" diye uyarsa da, bankalar ile BoE arasındaki özel görüşmelerde tahvil alım programının Cuma gününden öteye uzatılabileceği işaretlerinin verildiğini öne sürdüler. 

BoE'den temsilcilerin bazı bankaları piyasa şartlarının gerektirmesi, talep etmesi durumunda tahvil alımının 14 Ekim'den sonrasına uzatılmasına hazır olunması yönünde bilgilendirdikleri iddia edildi. 

FT'ye konuşan bir bankacı, "Bize, tahvil alımlarını perşembe ve cuma günü uzatıp uzatmamaya karar vermek için Yükümlülük Tabanlı Yatırım (LDI) yöneticilerini yakından izlediklerini, müşterinin teminat tamamlama çağrıları ile başa çıkmalarını sağlamak için yeterli likidite üretip üretmedikleri takip ettiklerini söylediler" dedi.

BoE yeni destek tedbirleri açıkladı

 

BoE, piyasanın tepkisini değerlendirecek

 

BoE Başkan Yardımcısı'ndan tahvil alımına dair açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)