BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeminata dayalı kredi sistemi değişmeli----

Teminata dayalı kredi sistemi değişmeli

Teminata dayalı kredi sistemi değişmeli
13 Temmuz 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, bankaların teminata dayalı kredi vermesini eleştirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından  Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeği töreninde konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, bankaların teminata dayalı kredi vermesini eleştirdi.
İki hafta önce açıkladıkları güven ekonomisi raporunda finansman sorununu gündeme taşıdıklarını belirten Olpak, bankacılık sisteminde işletmelerin krediye ihtiyaçları olmadığını neredeyse  ispatladıkları halde sadece teminata dayalı olarak finansmana erişebildiğini söyledi. Olpak, “MÜSİAD olarak makul teminat karşılığında varsa özel sektör olarak bizden beklenen şeffaf bilanço ve benzeri konuları yerine getirerek proje finansmanın önünün açılması ve sadece teminata kredi veren sistemin değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle güven ekonomisinde özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ama genelde büyümesinin sağlıklı olarak finanse edilebileceğine inanıyoruz.” dedi. Yapılmakta olan büyük projelerin de makul ölçeklerde bölünerek daha fazla sayıda firmanın yer alabileceği sistemlerle gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Olpak, bu durumun projelerin finansmanını kolaylaştıracağı gibi projelerin gerçekleştirilmesindeki olası riskleri azaltacağını kaydetti. MÜSİAD’ın yaptığı faaliyetlerden de bahseden Olpak şu bilgileri verdi: “17. iş forumumuzu da bu sene Fas’ta 28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdik. İşadamlarımız binlerce görüşme yaptı. Cezayir’de yönetim kurulu üyemiz Fuat Tosyalı’ya ait 750 milyon dolarlık demir fabrikasının açılışını yaptık. Milletimiz kazanmayı öğrendi. Üstelik karşısındakine kaybettirerek kazanmıyor. Türkiye’nin dünyaya yeni bakışını ve yani yaklaşımını anlıyor.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realist 14 Temmuz 2013 00:13

    Sağlam fikirin var ise hemen bankaya gitmeyip önce olgunlaştırmak lazım. İyi fikirleri çalar bunlar. Gerçi TEB i beğeniyorum, girişimci bankacılığında öncülük yapıyor. Bir iki fikri olgunlaştırınca ben de kredi alabilirim onlardan.