BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTemettü krizi çözülecek mi?----

Temettü krizi çözülecek mi?

Temettü krizi çözülecek mi?
09 Temmuz 2013 - 14:21 www.finansgundem.com

Turkcell-Altimo hisse davasında uzun zamandır beklenen karar açıklandı. Analistler bu kararı yorumladı

Turkcell-Altimo hisse davasında uzun zamandır beklenen karar açıklandı. İngiliz Mahkeme Turkcell'in yüzde 13,8'lik hisseyi geri almak için Rus Altimo'ya 1 milyar 565 milyon dolar ödeme yapmasına karar verdi. Çukurova'nın bu ödemeyi yapması için 60 gün süresi var.
Hürriyet'e açıklama yapan bir analiste göre oluşan 1.565 milyar dolar Çukurova için olumlu. Analist "1.4 milyar ana para vardı Çukurova bunun bir kısmını ödemişti. Eğer mahkeme Çukurova'nın bu miktarı kötü niyetle ödemediğini düşünseydi faiziyle birlikte 2 milyar doların üzerinde bir fatura çıkabilirdi. Çukurova'nın Alfa'ya 1.4 milyar dolara geri ödemek için başvuruda bulunduğunu biliyoruz. Muhtemelen mahkeme bu başvuruyu bir iyi niyet göstergesi olarak gördü." diye konuştu. Analist aynı zamanda yatırımcı için de olumlu bir kararın çıktığını belirtirken 1.565 milyar dolar karşılığında Çukurova'nın alacağı Turkcell hisselerinin daha değerli olacağından bu rakamın finansmanında da sıkıntı yaşanmasının düşük olasılık olduğunu söyledi.
ÇUKUROVA ÖDEMEYİ YAPARSA TABLO NETLEŞEBİLİR
Garanti Yatırım Analisti Halil İbrahim Kahve ise kararın Turkcell'deki belirsizliği netleştirmesi açısından olumlu olduğunuı belirtti. Halil İbrahim Kahve "Mart ayından bu yana belirlenen tazminatı bekliyorduk. Çukurova'nın ödeme yapması halinde Genel Kurul gibi sorunları çözecektir. En iyi senaryoyu Çukurova'nın yüzde 13,8'lik hissesini geri alma üzerine kuruluyordu. Muhtemelen Çukurova finansmanını yapıp bu miktarı ödeyecektir. Oluşacak hisse yapısı itibariyle de, bundan sonra, daha önce bloke edilen genel kurulların artık bloke edilmesinin bir anlamı kalmayacak. Çukurova ödemeyi yaptığı takdirde temettü ödenememesi, Genel Kurul'un toplanamaması gibi sorunlar olmayacak"diye konuştu.
TEMETTÜ KRİZİ ÇÖZÜLECEK
Oyak Yatırım Analisti Alper Özdemir konuya ilişkin notunda, "Turkcell'in kontrolüne ilişkin uzun süredir devam eden dava süreci Privy Council'in bugünkü nihai kararının ardından çözüme bir adım daha yaklaştı. Mahkeme, Çukurova'nın yüzde 13.8 hissesini ve Turkcell'in kontrolünü 60 gün içinde maksimum 1.6 milyar dolara geri alabileceğine karar verdi" dedi.
Temettü dağıtımını engelleyen hissedar belirsizliğinin sona yaklaştığına ilişkin beklentilerle güne 11.30 liradan başlayan Turkcell hisseleri 11.75 liraya kadar yükseltirken, hisseler ilk seansı yüzde 2.68 primle 11.50 liradan tamamladı.
Özdemir, "Bu konu çözüldükten sonra 2010-2011-2012 yıllarının finansalları ve temettülerinin onaylanmasına ilişkin bir genel kurul çağrılabileceğini bekliyoruz. Gelişme Turkcell için olumlu" görüşünü aktardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)