BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTemettü bekleyen yatırımcılar için cazip hisseler----

Temettü bekleyen yatırımcılar için cazip hisseler

Temettü bekleyen yatırımcılar için cazip hisseler
20 Mayıs 2020 - 15:16 www.finansgundem.com

Finans sektörü kriz döneminde kötü performans gösterse de stratejist Dave King’e göre büyük finans kurumları için temettü kesintileri olası değil

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsaların 23 Mart’taki dip seviyesinin ardından ralli yapması çoğu yatırımcıyı borsalara çeken bir etken olurken düşük faiz ortamını yatırımcıları daha riskli adımlar atmasına sebep olabilir.

Columbia Threadneedle Investments’ın Varlık Stratejisti Dave King, yatırımcıların finans sektörüne yönelmesini tavsiye etti. Bankalar borsaların rallisine girmediği için oldukça ucuz kaldı ve banka son finans krizine göre oldukça iyi durumda.

King, 2,2 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Columbia Temettü Fırsat Fonu (CDOZX) dahil olmak üzere çeşitli fonları yönetiyor. Fonun genel amacı, hisse senedi portföyü ile yüksek bir gelir düzeyi tutturarak sermaye büyümesi sağlamaktır.

King’e göre ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JPMorgan Chase temettü ödemesine devam edecek. Güveninin, ABD Merkez Bankası FED'in stres testinin bir parçası olarak büyük ABD bankalarının sermaye dağıtım planlarının yıllık incelemesinden kaynaklandığını söyledi.

2008 finansal krizinden bağımsız olarak bankalar pandemi krizine iki kat sermaye ile girdiklerini hatırlatan King, bu yüzden büyük ABD bankaları arasında (Well Fargo hariç) fazla temettü indirimi beklemiyor.

Korona virüs pandemisinin ABD'li bankaları genel olarak etkilemesinin yanında Wells Fargo bu yıl en fazla değer kaybedenler arasında bulunuyor. Bankanın piyasa değeri FED'in kısıtlama getirmesinden bu yana çok daha fazla düştü. 2016 yılında başlayan bir dizi skandal FED'in bankanın kusurlarını giderene kadar büyümesine sınırlama getirmesine neden olmuştu. Bankanın yöneticileri ilk olarak 2018 sonuna kadar isteklerin karşılanacağını belirtmişti. Ancak düzenleyicilerin reform hızından şikayetçi olması sonrasında Ekim'de, bankanın başına Charlie Scharf geçti.

JP Morgan'ın ilk çeyrek kârı beklentilerin altında kaldı

Well Fargo 3 milyar dolar ceza ödeyecek

Dip yapan banka hisselerinin alıcısı yok

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)