BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTelekom yatırımları hız kesmiyor----

Telekom yatırımları hız kesmiyor

Telekom yatırımları hız kesmiyor
06 Mart 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi Kanafani, 2005 yılından bu yana 13 milyar TL'lik altyapı yatırımı yaptıklarını söyledi

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, dijital dönüşümün ve iş yapma biçiminin bu dönüşüme uyarlanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, şirketlerin gelirlerini bu dönüşümün belirleyeceğini söyledi.
Türk Telekom'un ana sponsorluğunda, SAMENA Telekomünikasyon Konseyi'nin, telekomünikasyon sektörünün, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki lider oyuncularını bir araya getiren ''Beyond Connectivity 2013'' etkinliğinin açılışında konuşan Kanafani, bugün her telekomünikasyon şirketinin, mobil operatörün, internet şirketinin, içerik geliştiricinin bu dijital dönüşüme adapte olmaya çalıştığını anlattı.
Kanafani, ''Türk Telekom Grubu da bu dünyada başarılı olmak için ve Türkiye'yi telekomünikasyon merkezi haline getirmek hedefiyle çalışıyor. Türkiye'nin lider iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu olarak ülke ekonomisinin büyümesine önemli bir katkı sağlıyoruz'' dedi.
Kanafani, gençlerin nüfusun çoğunu oluşturduğu Türkiye'de yeni teknolojilerin hevesle takip ve talep edildiğini dile getirerek şunları anlattı:
''İşte bu talep, bu sektörü Türkiye'nin ekonomik büyüme programının başlıca göstergelerinden biri haline getiriyor ve getirmeye devam edecek. Son yıllarda fiber altyapıya ciddi yatırımlar yaptık. Türkiye'nin 81 ilinde altyapıyı güçlendirmek için fiber optik projeleri başlattık. Bu yaklaşımımızda başarılı olduğumuzu görmek bize büyük bir gurur veriyor. 2005 yılından bu yana 13 milyar liranın üzerinde konsolide yatırım gerçekleştirdik.
Daha da önemlisi, şebekemizi genişletmeye yatırım yaparken insan kaynağına da yatırım yapmayı sürdürdük. Yatırım yapıyoruz çünkü bu ülkenin potansiyeline inanıyoruz. Eğlence ve eğitim alanlarında kendi uygulamalarımızı bilişim sektörüne taşımak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Eğitim, telekomünikasyon altyapısı ve bilgi teknolojisinin Türkiye'nin rekabet gücü için çok önemli unsurlar olduğuna inanıyoruz. Bu alanların tümünde yoğun bir çalışma içindeyiz.''
Hakam Kanafani, araştırma geliştirme çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ve AB tarafından finanse edilen 16 Ar-Ge projesi uyguladıklarını söyledi.
56 üniversite ve 54 uluslararası bilimsel yayın ile işbirliği projeleri başlattıklarını dile getiren Kanafani, bunların yenilikçi olmak, sektörde ve toplumda fark yaratmak için nasıl çaba harcadıklarını gösterdiğini ve sektöre katılan gençlere ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
Dört yıl üst üste Türkiye'nin En Değerli Markaları araştırmasında birinci sırada olduklarını hatırlatan Kanafani, ''İnovasyona büyük önem veren Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) geçen yıl Ar-Ge yatırımlarımızda kullanılmak üzere, 70 milyon avro kredi aldık. Böylece bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe Ar-Ge faaliyetlerine harcanmak üzere AYB ile kredi anlaşması imzalayan ilk Türk şirketi olduk'' diye konuştu.
SAMENA Telekom Konseyi CEO'su Bocar BA ise, etkinliğin çok verimli ve ilgili pazarlardaki dijital ajandaya yön verme süreci için kesinlikle hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğunu dile getirerek, ''Çok büyük fırsatların olduğu bu süreçte sosyo-ekonomik gelişimi yönetmek, değişen pazar ve teknoloji trendlerinden yararlanmak için hepimizin yaşanmakta olan bu dijital dönüşümü benimseyeceğimizi göstermemiz gerekiyor. SAMENA'nın bu yaşamsal inisiyatifte liderlik rolünü üstlenmesiyle dijitalleştirme çabalarına güçlü bir katkı sunmak üzere üyelerimizle birlikte yakın çalışmaktan büyük heyecan duyuyorum'' ifadelerini kullandı.
BTK Başkanı Acarer
Acarer de bireyler ve ülkeler arasında sayısal uçurumun azaltılması için genişbant erişim başta olmak üzere internetin büyük olanaklar sunduğunu söyledi.
İnternet yönetişimi başta olmak üzere, konferans çerçevesinde tartışılması ve üzerinde durulması çok konu olduğunu anlatan Acarer, ''İnternet günlük yaşamımızın her alanına girmiş olan vazgeçilemez bir ortam ve insanlığa yeni bir yaşam tarzı sunmaktadır'' dedi.
Acarer, bu kullanım yaygınlığına paralel olarak IP adresleri, DNS sistem koordinatları gibi internet kaynaklarının ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yönetiminin de büyük önem taşıdığına değinerek ''IPv6'ya dönüşüm de günümüzün en önemli konularından biridir. Bunların yanı sıra, internetin gerçekten yaşamımıza değer katması için siber güvenlik ve internet güvenliği de hepimizin üzerinde durması gereken önemli konulardır'' diye konuştu.
İki gün sürecek etkinlik süresince düzenlenecek panellerde, dijital mükemmellikle gelirleri artırmanın yolları tartışılacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)