BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfa7 yılda 13 milyar TL yatırım yaptık----

7 yılda 13 milyar TL yatırım yaptık

7 yılda 13 milyar TL yatırım yaptık
22 Mayıs 2013 - 14:04 www.finansgundem.com

Türk Telekom Saha Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, son 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptıklarını söyledi

Türk Telekom'un yılın ilk 3 ayında konsolide yatırım tutarı 254 milyon TL'ye ulaştı. Türk Telekom Saha Yönetim Kurulu Başkanı Haktan Kılıç, Türkiye'ye son 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptıklarını söyleyerek, Türk Telekom'un 2 milyar dolarlık marka değeriyle bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan analizlerde 4 yıldır üst üste Türkiye'nin en değerli markası seçildiğini belirtti.
Kılıç, Türk Telekom olarak 31 Mart 2013 itibarıyla 14 milyon sabit erişim hattı, 7,1 milyon da geniş bant müşteriye hizmet sunduklarını vurguladı.
2003 yılı sonunda Türkiye'yi geniş bant internet deneyimi ile tanıştırdıklarını ifade eden Kılıç, "Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiye'nin 81 ilinde bir çok noktasına ulaştırmış durumdayız. 2013 yılı birinci çeyreği itibari ile 7,1 milyon geniş bant müşterimiz mevcut. Kişi başına aylık ortalama data kullanımına baktığımızda 2005 yılında kişi başına ortalama kullanım oranı 2.1 GB seviyelerindeyken bu miktarın bugün yaklaşık 16 katlık artışla 32 GB'a ulaştığını görüyoruz. 2005 yılında 30 Gbps olan yurt dışı çıkış kapasitemizi ise yaklaşık 55 kat artırarak 1.640 Gbps'e ulaştırdık. Müşterilerimizin yüzde 73'ü limitsiz paketlerimizi kullanıyor. Müşterilerimiz her geçen gün artan hız ve kapasitelerle geniş bant internet ayrıcalığını yaşıyorlar." dedi.
"TÜRKİYE'YE, DÜNYANIN ÇEVRESİNİ 4 KEZ DOLAŞACAK KADAR FİBER DÖŞEDİK"
Geniş bant internet hizmetiyle başlattıkları değişimi, fiber internet ile bir üst seviyeye taşımak hedefiyle 2012 başlarında 81 ilde fiber dönüşümünü başlattıklarının altını çizen Haktan Kılıç, "2013'ün ilk 3 ayında Türkiye'deki fiber optik kablo uzunluğumuz yaklaşık 170 bin kilometreye ulaştı. Dünya çevresinin 40 bin kilometre olduğu düşünülürse, bu kablolar dünyanın çevresini dört defadan fazla dolaşabilecek uzunlukta. Dünyadaki fiber optik altyapımızı da eklediğimizde, fiber altyapımızın uzunluğu 197 bin kilometreye ulaşıyor. Şu ana kadarki altyapı çalışmalarımızın ortalamasını hesapladığımızda saatte yaklaşık 9 km fiber döşediğimizi görüyoruz. Ülkemizde yaklaşık 2,1 milyon haneyi fiber kapsamına almış durumdayız. Saha dolabına kadar fiber altyapımız ise 4,7 milyondan fazla haneye ulaştı." diye konuştu.
Türk Telekom Güney 2. Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ise Türk Telekom'un Adana'da toplam fiber altyapısının 4 bin 300 kilometreyi, Güney 2. Bölge'de ise 16 bin 500 kilometreyi aştığını söyledi. Bektaş, Adana'da 85 bin, Adana, Niğde, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Güney 2 Bölgesi'nde ise 250 bini aşkın hanenin fiber kapsamında olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Türkiye'ye Değer' konseptiyle yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında ise Adana'da 14 internet evi ile Güney 2. Bölge'de toplam 4 Türk Telekom okulu ve 100 internet evini halkımızın hizmetine sunduk. Yine Türk Telekom olarak Adana'da 1, Güney 2. Bölge'de ise toplam 6 amatör spor kulübüne destek veriyoruz."
Mersin Tarsus, Adana Hacı Sabancı ve Gaziantep organize sanayi bölgelerindeki KOBİ'leri fiber altyapının avantajlarından yararlandırmak için yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılı sonuçlar hakkında da bilgi veren Bektaş, bu yıl 20–30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları'nın 52 noktada tüm iletişim altyapısının da Türk Telekom tarafından sağlanacağını sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)