BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTeknosa’da sistem sorunu----

Teknosa’da sistem sorunu

Teknosa’da sistem sorunu
28 Haziran 2021 - 07:34 www.finansgundem.com

Sattığı bilgisayarı günlerce teslim edemeyen Teknosa’da büyük bir sistem açığı olduğu ortaya çıktı.

Mağazadan yapılan satışta para tahsilatı yapıldıktan sonra “Ürün yarın akşama kadar size teslim edilecek” diyen Teknosa çalışanları, aradan günler geçmesine rağmen ürün gelmeyince bahane üzerine bahane uyduruyor. Parasını ödediği bilgisayar gelmeyince müşteri hizmetlerini arayan mağdur müşteriye, “Talebinizi mağazaya iletiyoruz en kısa sürede size dönüş yapılacak” denilerek beklemesi isteniyor. Aradan geçen günler boyunca hemen hemen her gün müşteri temsilcilerini arayan mağdur müşteri, “Neden dönüş yapılmıyor?” sorusuna, “Sizi dün akşam aramışlar” yanıtını alınca, “Kim, ne zaman kimi aramış? Bunun bilgisini verir misiniz?” diye sorunca yeniden beklemeye alınıyor. Daha sonra arayan başka bir müşteri temsilcisi, “Yanlış anlamışsınız biz değil siz bizi aradınız” diyerek müşteriyi kandırmaya yönelik bu hatayı düzeltmeye çalışıyor. Aynı müşteri temsilcisi daha sonra da, “Kargo sürecinde bir sıkıntı yaşanmış en kısa sürede bu sorunun giderilecek” diyerek sorunun tedarik sürecinden kaynaklandığını aktarıyor.

Muhatap Teknosa olmasına rağmen ürün tedarikçisi Casper Bilgisayar yetkilileri mağdur müşteriyi arayarak, “Teknosa bu satış bilgisini bize geçmedi, bilgi ulaşsaydı çoktan haletmiş olurduk. Biz kendi manuel takibimizle sizin kayıtlarınıza ulaştık” diyerek müşteriye sorunun Teknosa’dan kaynaklandığını söylüyor. Müşteri neredeyse her gün müşteri hizmetlerini aramasına rağmen satış bilgisinin sisteme girilmiş olmaması ise ayrı bir tartışma konusu.

Aradan günler geçmesine rağmen parasını ödediği bilgisayarına ulaşamayan mağdur müşteri, satışın iptalini talep ediyor. Ancak ürün satılırken, “Fatura da yarın ürünle birlikte gelecek” denildiği için bekleyiş sürüyor.

Günler sonra tekrar arayan Teknosa müşteri hizmetleri, “Sorunun kendilerinden yani mağazadaki çalışanlardan kaynaklandığını” beyan ediyor. Mağazadan satılan bir bilgisayarın neden teslim edilemediği, hatanın nereden kaynaklandığını öğrenmek bile bir haftayı buluyorsa, demek ki; Türkiye’nin teknoloji devi olduğunu iddia eden Teknosa’da büyük bir sistem sorunu yaşanıyor!

Teknosa’da teslimat sorunu

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • makine229 Haziran 2021 11:04

    son zamanlarda yaptıkları kampanya sonucunda casper excalibur gaming laptop aldım ve 2 gün sürmedi elime ulaşmam. kargodan yana bi problem yok

  • Batık borsacı28 Haziran 2021 23:45

    Ardında Sabancı olmasa sonu Bimeks gibi olurdu! Teknosa'da 5500 TL olan bir bilgisayar internet üzerinden 5 bin TL ye alınabiliyor! Tabi güvenilir kurumsal siteler tercih edilmelidir.

  • Nuri28 Haziran 2021 16:28

    Tam bu konuda ödül aldılar .başarılı teslimat ve geri dönüş konusunda.

  • Kaleli1728 Haziran 2021 10:00

    Teknosa haberlerinizi ilgiyle takip ediyorum. Bu haberlerin altında ne çıkaçak çok merak ediyorum.

  • Terkoşin seert Amed 28 Haziran 2021 09:35

    Neden teknosa'dan alıyorsunuz ki bizim güneşli'de Eskipazar var her şey orada satılıyor ve çok uygun ne kadar hoştur bir yer herkesi beklerim

  • Musa28 Haziran 2021 08:00

    Çevirecek nakit kalmamıştır

  • Neden-Sonuç28 Haziran 2021 07:52

    Birkaç gündür bu haberi yayınlıyorsunuz. Haber hakkında bir bilgim yok fakat bunun gibi sıkıntılar birçok kamu kuruluşu ya da özel kuruluşta var ve sık yaşanıyor. Hukuk işlemeli, mağdur olan insanlar mağduriyeti makul sürede ya da yasal sürede giderilmiyorsa herkes için, güçlü ve işleyen bir hukuk sistemi olsa bu durumlar yaşanmaz. Hukukun güçlü işlediği bir ülkede bu şirketten milyon dolarlarca tazminat alınırdı hem de en kısa sürede, yıllara sari davalarla değil. Ve bunu bilen şirketler/kurumlar da en iyi hizmeti sunardı. Her şey yasal boşluk veya uygulama boşluğundan kaynaklanır.

  • Vatandas28 Haziran 2021 07:50

    Sistem açığı falan değil. İş bilmezlik . Para alirke sistem açığı olmuyor da , verirken mi yaşanıyor.