Yazdır

Teknosa’da sistem sorunu

Tarih: 28 Haziran 2021 - 07:34

Sattığı bilgisayarı günlerce teslim edemeyen Teknosa’da büyük bir sistem açığı olduğu ortaya çıktı.

Mağazadan yapılan satışta para tahsilatı yapıldıktan sonra “Ürün yarın akşama kadar size teslim edilecek” diyen Teknosa çalışanları, aradan günler geçmesine rağmen ürün gelmeyince bahane üzerine bahane uyduruyor. Parasını ödediği bilgisayar gelmeyince müşteri hizmetlerini arayan mağdur müşteriye, “Talebinizi mağazaya iletiyoruz en kısa sürede size dönüş yapılacak” denilerek beklemesi isteniyor. Aradan geçen günler boyunca hemen hemen her gün müşteri temsilcilerini arayan mağdur müşteri, “Neden dönüş yapılmıyor?” sorusuna, “Sizi dün akşam aramışlar” yanıtını alınca, “Kim, ne zaman kimi aramış? Bunun bilgisini verir misiniz?” diye sorunca yeniden beklemeye alınıyor. Daha sonra arayan başka bir müşteri temsilcisi, “Yanlış anlamışsınız biz değil siz bizi aradınız” diyerek müşteriyi kandırmaya yönelik bu hatayı düzeltmeye çalışıyor. Aynı müşteri temsilcisi daha sonra da, “Kargo sürecinde bir sıkıntı yaşanmış en kısa sürede bu sorunun giderilecek” diyerek sorunun tedarik sürecinden kaynaklandığını aktarıyor.

Muhatap Teknosa olmasına rağmen ürün tedarikçisi Casper Bilgisayar yetkilileri mağdur müşteriyi arayarak, “Teknosa bu satış bilgisini bize geçmedi, bilgi ulaşsaydı çoktan haletmiş olurduk. Biz kendi manuel takibimizle sizin kayıtlarınıza ulaştık” diyerek müşteriye sorunun Teknosa’dan kaynaklandığını söylüyor. Müşteri neredeyse her gün müşteri hizmetlerini aramasına rağmen satış bilgisinin sisteme girilmiş olmaması ise ayrı bir tartışma konusu.

Aradan günler geçmesine rağmen parasını ödediği bilgisayarına ulaşamayan mağdur müşteri, satışın iptalini talep ediyor. Ancak ürün satılırken, “Fatura da yarın ürünle birlikte gelecek” denildiği için bekleyiş sürüyor.

Günler sonra tekrar arayan Teknosa müşteri hizmetleri, “Sorunun kendilerinden yani mağazadaki çalışanlardan kaynaklandığını” beyan ediyor. Mağazadan satılan bir bilgisayarın neden teslim edilemediği, hatanın nereden kaynaklandığını öğrenmek bile bir haftayı buluyorsa, demek ki; Türkiye’nin teknoloji devi olduğunu iddia eden Teknosa’da büyük bir sistem sorunu yaşanıyor!

Teknosa’da teslimat sorunu

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/teknosada-sistem-sorunu/1581632