BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB'den müşteri atağı----

TEB'den müşteri atağı

TEB'den müşteri atağı
06 Mayıs 2013 - 14:54 www.finansgundem.com

TEB mobil bankacılık müşteri sayısını yılın ilk çeyreğinde yüzde 76 artırdı

Türkiye'de mobil bankacılık bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 13 büyürken, aynı dönemde Türk Ekonomi Bankası (TEB) mobil bankacılık müşteri sayısını yüzde 76 artırdı.
TEB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğinde mobil bankacılık kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 185 artarak 1,6 milyona yükseldi. Aynı tarihlerde TEB, mobil bankacılık hizmeti ''CEPTETEB'' kullanıcı sayısını yüzde 315 arttırarak sektörün üzerinde bir büyüme kaydetti.
Sektörde son bir yılda mobil bankacılık üzerinden yapılan finansal işlemler yüzde 52 oranında artarken, ''CEPTETEB''de bu oran sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşerek yüzde 257'ye ulaştı.
2013 yılının ilk çeyreğinde İnternet bankacılığı kullanımı da artmaya devam etti. Sektör bu çeyrekte yüzde 6 büyüme gösterirken, TEB İnternet Şubesi'nin kullanıcı sayısı yüzde 16'lık artış ile sektörün oldukça üstünde bir büyüme kaydetti.
TEB İnternet Şubesi'nden en fazla yapılan ilk 3 işlem, hesap gözlem, kredi kartı gözlem ve hesap hareketlerinin incelenmesi gibi finansal olmayan işlemlerden oluşurken; TEB'in mobil bankacılık uygulaması ''CEPTETEB''de en çok EFT, fatura ödeme ve kredi kartı borcu ödeme gibi finansal işlemler yapılıyor.
Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, TEB Mobil Bankacılık uygulamalarını aktif olarak kullanan müşterilerin yüzde 20'sinin İnternet Bankacılığı'nı kullanmadığını, değişen müşteri davranışlarını göz önüne aldıklarında artık mobil bankacılığı ana kanallardan biri olarak gördüklerini ve bu alanda yatırımlarını arttırarak devam ettiklerini kaydetti.
Mobil bankacılık kullanıcılarının profili hakkında da bilgi veren Cengiz, şunları kaydetti:
"Mobil bankacılık kullanıcılarının yüzde sekseni erkeklerden, çoğunlukla 25-45 yaş aralığındaki genç ve eğitimli kesimden oluşuyor. İnternet şubesi kullanımının hafta içi mesai saatlerinde yüksek olduğunu görüyoruz. Mesai saatleri dışında ve hafta sonunda ise mobil bankacılık hizmetlerinin kullanım süresi İnternet bankacılığına göre çok daha uzun.
Cep telefonu ve tabletlerin kullanımının yaygınlaşması mobil bankacılığın kullanımını da olumlu yönde etkiledi. Kullanıcılar mobil cihazları sayesinde istedikleri yerden mobil bankacılık hizmetlerine erişip geç saatlere kadar bankacılık işlemlerini gerçekleştirmenin rahatlığını ve pratikliğini yaşıyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)