BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB kentsel dönüşüme destek verecek----

TEB kentsel dönüşüme destek verecek

TEB kentsel dönüşüme destek verecek
05 Şubat 2013 - 14:31 www.finansgundem.com

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 5 Şubat 2013 Salı günü Ankara’da “Kentsel Dönüşüm Kredisi” protokolü imzalandı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 5 Şubat 2013 Salı günü Ankara’da Kentsel Dönüşüm Kredisi protokolü imzaladı. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ile Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde iki taraf arasındaki iş birliğinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
Kentsel dönüşüme katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen protokol kapsamında; riskli alanda yer alan veya riskli alanda yer almamakla birlikte “riskli yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olan yapıların yeniden inşası, güçlendirilmesi ve riskli yapı yerine hazır yeni konut edinilmesi maksatlarıyla, hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek sağlanması amaçlanıyor. Kentsel Dönüşüm Kredisi’nden yararlanmak isteyen maliklerin, apartman ortak karar protokolünde yıkım kararı almaları ve müteahhitle anlaşmalarını tamamlamaları gerekecek. TEB, maliklerle müteahhitler arasında yapılan anlaşmaya istinaden, kat maliklerinin müteahhite ödeyecekleri bedelin kredilendirmesi aşamasında devreye girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanacak faiz desteği ile maliklere uygun koşullarda finansman olanakları sunacak.
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi: “Kentsel Dönüşüm Kredisi Türkiye için bir gereklilik”
Kentsel dönüşüm kapsamında 120 aya kadar finansman imkanı sunmaya hazırlanan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, protokol töreninde yaptığı konuşmada Kentsel Dönüşüm Kredisi’ni bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerine dikkat çekerek, “Türkiye gibi deprem kuşağında bulunan ve geçmişte yaşanan depremlerin yarasını henüz tam anlamıyla saramamış olan bir ülkede Kentsel Dönüşüm Kredisi’nin büyük bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Kentsel Dönüşüm Kredisi sayesinde dayanaksız binalarda oturan vatandaşlarımızın çok uygun finansman imkanlarıyla binalarını yenilemelerine yardımcı olarak, hayatlarını güven içinde sürdürmelerine katkı sağlayacağız” dedi.
Kentsel Dönüşüm Kredisi kapsamında müşterilerinden herhangi bir masraf almayacak olan TEB, bunun yanı sıra şubelerine başvuran müşterilerine kentsel dönüşümle ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti de sunacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)