BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemT.C.'ye tabelada yer kalmamış!----

T.C.'ye tabelada yer kalmamış!

T.C.'ye tabelada yer kalmamış!
23 Ağustos 2013 - 12:34 www.finansgundem.com

Umut Oran’ın, “T.C.” ibarelerinin kaldırılmasıyla ilgili sorusuna İçişleri Bakanı Muammer Güler yanıt verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, Denizli, Balıkesir ve Bursa valiliklerindeki tabelalardan “T.C.” ibarelerinin kaldırılmasıyla ilgili sorusuna İçişleri Bakanı Muammer Güler cevap verdi. Bakanlığın cevabında ‘tabelaların yenilenirken alanın dar olması nedeniyle T.C ibaresinin konulmadığı’ ifadeleri dikkat çekti.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 18 Nisan’da TBMM’ye bir soru önergesi vererek geçen yıl Denizli’de, yılbaşında Balıkesir’de nisan ayında da Bursa’da valilik konaklarındaki T.C. ibarelerinin niçin kaldırıldığını, bakanlık olarak bu konuda bir talimat verip vermediklerinin açıklanmasını istedi.
GÜLER’DEN İSTİSMAR VURGUSU
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in verdiği yanıtta Balıkesir ve Bursa valiliklerinde “konunun istismar edilmemesi için” T.C. ibaresinin yeniden konulduğunu belirtmesi dikkat çekti.Güler, Bursa Valiliği olarak kullanılan Çarşamba semtindeki ana hizmet binasının ön ve arka cephesinde T.C. Bursa Valiliği ibaresinin bulunduğunu ancak Bursa Valiliği Heykel binasında sadece Valilik yazısının bulunduğunu bildirdi. 2008 yılından bu yana yapılan restorasyon çalışmalarından bu yana binada sadece “valilik” yazısının bulunduğunu kaydeden Güler, “yanlış anlaşılmalara son vermek ve konunu istismar edilmemesi amacıyla T.C. Bursa Valiliği olarak yeniden düzenlenmiştir” dedi.
“TABELA ALANI DAR”
Balıkesir’de ise hükümet konağında 2012 yılında büyük bir onarım çalışmasının yapıldığını bu kapsamda yıpranmış tabelaların da yenilendiğini bildiren Bakan Güler, “Tabelaların bulunduğu alanın dar olması nedeniyle yazının uzaktan daha belirgin ve okunabilir olması için tabelanın valilik olarak düzenlendiği, fakat konunun istismar edilmemesi amacıyla tabelaların yeniden T.C. Balıkesir Valiliği şeklinde değiştirilmiştir” dedi.
ORAN: "T.C BÜTÜN TABELALARA SIĞACAK"
Valiliklerin ürettiği bahanelere ve bu yanıta tepki gösteren Umut Oran ise şu açıklamayı yaptı:
“Yurttaşlarımızı ve sayın valilerimiz hiç merak etmesinler CHP iktidarında Türkiye Cumhuriyeti ve T.C. ibaresi bütün belgelere, tabelalara rahatça sığacak, bundan kimse kuşku duymasın. Bu yanıttan şunu da anlıyoruz ki yurttaşımız tepki göstermese bizler takip etmesek valiliklere göre ‘istismar’ konusu haline gelmese oldubittiyle istediklerini yapacaklar. Bu kabul edilemez, konunun her zaman takipçisiyiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)