BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol haftayı yükselişle tamamlıyor----

Petrol haftayı yükselişle tamamlıyor

Petrol haftayı yükselişle tamamlıyor
10 Mayıs 2024 - 07:59 www.finansgundem.com

ABD'den gelen ekonomik veriler ile birlikte petrol, üst üste üçüncü gün yükselişe geçerek haftayız pozitif kapattı

Petrol, ABD istihdam verilerinin Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceğini destekleyerek riskli varlıkları desteklemesiyle üçüncü günde de yükselişini sürdürerek haftalık kazanç rotasına girdi.

Brent, iki günlük yükselişin ardından yaklaşık yüzde1 artışla 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde tutunarak varil başına 84 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü 80 dolara yaklaştı. ABD'de işsizlik yardımına yönelik ilk başvurular Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve bu da para politikasının gevşetildiği iddiasını destekledi. Dolar Perşembe günü değer kaybederek çoğu alıcı için emtiaları daha cazip hale getirdi.

''PİYASA JEOPOLİTİK SORUNLARA KARŞI HASSASTIR''

Ham petrolün son kazanımları, vadeli kontratların Mart ayından bu yana en düşük haftalık işlem aralığını kaydetmesiyle birlikte, nispeten sessiz fiyat hareketini yansıtıyor. Fiyatlar, OPEC+'nın arz kesintileri, güçlü küresel talep ve Orta Doğu'da tekrarlayan gerilimlerin de yardımıyla bu yıl yüksek kalmayı sürdürüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, ikinci yarıdaki üretime karar vermek için gelecek ay toplanacak.

ANZ Banking Group analistleri Daniel Hynes ve Soni Kumari bir notta, "Ham petrol piyasası OPEC'in tedarik politikalarına bağlı kalacak. Devam eden kesintiler fiyatları desteklemeli ancak piyasa jeopolitik sorunlara karşı hassastır" dedi.

Ortadoğu'da İsrail, ABD'nin yardımı olmasa bile Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı mücadelesine devam edeceğini söyledi. Başkan Joe Biden, İsrail'in Refah'a kara harekatı başlatması halinde İsrail'e ilave saldırı silahı sevkiyatını durduracağını söylemişti.

Suudi Arabistan, ham petrol fiyatını artırdı

 

Bayraktar: Karadeniz'de petrol aranacak

 

ABD ekonomik verileri öncesi petrol fiyatlarında yükseliş

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)